Skip to content

Buisextrusie

Voor onze specialisatie buisextrusie werken we op basis van exclusieve contracten samen met gespecialiseerde machinefabrikanten. WEBER is onze partner als het gaat om extrusietechniek. Met de firma SICA kunnen we u adviseren over navolgapparatuur. iNOEX ontwikkelt geavanceerde doseersystemen en inspectietechniek. Met onze partner ITIB leveren we in de Benelux corrugatoren en ribbelbuislijnen. Bij aanverwante producten kunt u denken aan drogers, hopperloarders en koelers van respectievelijk Somos Protec en ONI. Wij kunnen u een totaalpakket aan kwalitatief hoogwaardige machines aanbieden voor buisextrusie.

Extrusie

Plastima-beeldmerk

Gerelateerd aan buisextrusie:

MENU

Plastima heeft veel ervaring en kennis van buisextrusie en vertegenwoordigt enkele topfabrikanten. Zodoende kunnen wij uw proces altijd voorzien van goed advies en machines die aansluiten bij de wensen. Wij kunnen dus een totaalpakket aan kwalitatief hoogwaardige machines leveren voor buisextrusie.

Buisextrusie

Geëxtrudeerde buizen zijn een veelvoorkomend product dat zich in vele vormen en maten voordoet.  In de bouwsector, installatie techniek, riolering en bijvoorbeeld vloerverwarming worden jaarlijks meerdere kilometers buis ingezet.

Bij het productieproces van normale kunststof buizen, wordt het gesmolten materiaal door een ronde matrijs geforceerd en vervolgens gekalibreerd en gecontroleerd afgekoeld. Na het koelen wordt de buis op lengte gesneden of gewikkeld op een haspel. 

Voor de specialisatie buisextrusie werkt Plastima op basis van exclusieve contracten samen met gespecialiseerde machinefabrikanten. Niet alleen leveren wij de extruders, ook kunnen wij u adviseren over de navolgapparatuur. Denk hierbij aan meetsystemen, vacuüm- en koeltanks, corrugators, trekwerken en zaageenheden. Ook op gebied van geautomatiseerde nabewerking bent u bij Plastima aan het juiste adres.

Voor het optimaliseren van de efficiëntie biedt Plastima intelligente oplossingen voor metergewicht-controle en material handling. 

Soorten buisextrusie bij Plastima:

Al bijna 100 jaar streeft Hans Weber GmbH, een familiebedrijf gevestigd in Kronach, Oost-Duitsland, naar perfectie in de machinebouw. Innovatie, kwaliteit en partnerschap – deze woorden vatten de normen en waarden van het bedrijf samen en maken deel uit van de filosofie.

WEBER is gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van zowel enkel als dubbelschroefs extruders voor:

  • Buis extrusie
  • Profiel extrusie
  • Granulering
  • PEXa

Andere technologieën waar WEBER zich mee bezig houdt zijn:

  • Additive Manufacturing
  • Robotisering
  • Slijpmachines
Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op over extrusie