Skip to content

Extruders buis

Extruders buis

Bij het extruderen van een buis wordt er gebruik gemaakt van specifieke gereedschappen die het extrudaat vormen bij het verlaten van de matrijs. Voor onregelmatige secties kunnen kleine verwarmingselementen of gewoon puntisolatie (vastgehouden met magneten) de stroming sturen en zijn ze veelzijdiger dan permanente machinale bewerking van interne benaderingen. De afstand tussen het matrijsvlak en de eerste koeling is cruciaal en moet variabel zijn, aangezien deze mogelijk moet worden gewijzigd als de lijn sneller of langzamer loopt. 

Voorkoeling wordt vooral toegepast bij PE waterspray of stroming rondom het product net voordat het de eerste maatinrichting ingaat. Apparaten voor holle producten zijn meestal een watertank met een gesloten bovenkant, afgedekt en onder vacuüm gehouden zodat de atmosferische druk binnenin de wanden tegen de maathuls blaast. Smelttemperatuur en zowel smelt- als vaste smering, evenals hulsmetaal, zijn relevant. 

Al bijna 100 jaar streeft Hans Weber GmbH, een familiebedrijf gevestigd in Kronach, Oost-Duitsland, naar perfectie in de machinebouw. Innovatie, kwaliteit en partnerschap – deze woorden vatten de normen en waarden van het bedrijf samen en maken deel uit van de filosofie.

WEBER is gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van zowel enkel als dubbelschroefs extruders voor:

  • Buis extrusie
  • Profiel extrusie
  • Granulering
  • PEXa

Andere technologieën waar WEBER zich mee bezig houdt zijn:

  • Additive Manufacturing
  • Robotisering
  • Slijpmachines

WEBER downloads

Weber Pipe Extrusion PEXa

Weber Pipe Extrusion PP-PE-PERT-PPR

Weber Pipe Extrusion PVC

Weber Technical Pipes and Profiles

Weber Pelletising PVC

Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op over Weber