Skip to content

Lab compounders

Extrusie

Plastima-beeldmerk

Gerelateerd aan lab compounders:

MENU

Plastima heeft veel ervaring en kennis van lab compounders en vertegenwoordigt enkele topfabrikanten. Er bestaan ook compounders op kleinere schaal. Deze zijn ideaal voor kleinere productieprocessen. Bij impact is Plastima in staat om ook kleinschalig te compounden. 

Lab compounders

Er bestaan ook compounders op kleinere schaal. Deze zijn ideaal voor kleinere productieprocessen. Bij impact is Plastima in staat om ook kleinschalig te compounderen. Compounding op kleine schaal gebeurt met onze premium-mengers. Compounden op grote schaal wordt gedaan met behulp van onze premium-compounders met dubbele schroef en zijvoeding. Het compounderen van kunststoffen is het proces van het nemen van basisch, ruw plastic materiaal en het aanpassen ervan met verschillende additieven om te voldoen aan kleur-, eigenschap- en prestatie-eisen. Labformulering en fysische processen bereiken dit door de nodige additieven en kleur aan de kunststofhars te kammen. 

Collin is al sinds de oprichting de benchmark op gebied van apparatuur voor laboratoria en pilot omgevingen. Door zich te focussen op uiterste kwaliteit en duurzaamheid biedt Collin de beste oplossingen voor de ontwikkeling van kunststoffen. 

Sinds 1972 werkt Plastima succesvol samen met de gerenommeerde onderneming Collin Lab & Pilot Solutions. De Bayerische machinefabrikant COLLIN is gespecialiseerd in het ontwikkelen van apparatuur voor kunststof ontwikkeling en richt zich op systemen voor laboratoria en pilot-omgevingen. COLLIN staat bekend om de zeer hoogwaardige, modulaire systemen die garant staan voor de beste kwaliteit, precisie en uiterste reproducability en traceability.

Collin biedt voor het compounderen op lab en pilot schaal een breed assortiment aan gelijklopende dubbelschroefs extruders voor het lagere doorzetbereik, van 200 gram tot ongeveer 80 kg per uur. 

Voor het mengen van compounds levert de fabrikant complete oplossingen met de mogelijkheid voor het doseren van meerdere componenten waaronder granulaat, poeders, vezels en vloeistoffen. Als navolgapparatuur kan gebruik worden gemaakt van kopgranulering of strenggranulering. Ook kan er door middel van direct extrusie direct een folie worden geproduceerd of kan de compounder worden gebruikt in een tandem-opstelling om degradatie van molecuulketens te minimaliseren.

 
Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op over Leistritz