Skip to content

Extruders profiel

Extrusie

Plastima-beeldmerk

Gerelateerd aan profielextrusie:

MENU

Plastima heeft veel ervaring en kennis van profielextrusie en vertegenwoordigt enkele topfabrikanten. Zodoende kunnen wij uw proces altijd voorzien van goed advies en machines die aansluiten bij uw wensen. Wij kunnen dus een totaalpakket aan kwalitatief hoogwaardige machines leveren voor profielextrusie.

Extruders profiel

Voor de specialisatie profielextrusie werkt Plastima exclusief samen met de gerenommeerde machinefabrikanten WEBER en IDE. Deze Duitse machinefabrikanten staan garant voor de beste kwaliteit in de markt, met de hoogste precisie. Plastima werkt al ruime tijd nauw samen met deze topleveranciers.

Plastima-WeberPVC en WPC profielen

Als het gaat om dikwandige profielen met hoge materiaaldoorstroom en hout-gevulde profielen, is WEBER de aangewezen partner.

De familie-gestuurde onderneming Hans Weber Maschinenfabrik, gevestigd in Kronach, Duitsland, richt zich al 100 jaar op 100% Duitse kwaliteit. Met een team van ruim 400 specialisten levert WEBER wereldwijd klant specifieke extrusie-oplossingen met de nieuwste technieken op gebied van sturing, aandrijving en schroefgeometrieën.

De machines van WEBER zijn te verkrijgen in de volgende bouwvormen:

 • Parallelle dubbelschroefextruders
 • Conische dubbelschroefextruders
 • Enkelschroefsextruders
 • Co-extruders enkelschroef
 • Conische co-extruders dubbelschroef

Voor het extruderen van zware profielen van PVC en WPC zijn de ‘Profile Series’ en de ‘WPC Series’ perfect afgestemd voor een betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig productieproces.

Technische profielen

Hoogwaardige profielen vereisen hoge toleranties op gecompliceerde en vaak dunwandige profielen. Op gebied van deze hoogwaardige, ofwel technische profielen, werkt Plastima reeds sinds 1985 samen met het in omgeving Stuttgart gevestigde bedrijf, Bernhard Ide GmbH.

Sinds 1955 ligt de focus van IDE op de kunststof industrie. Drie generaties lang heeft het bedrijf zich kunnen ontwikkeling tot een specialist op gebied van turn-key oplossingen voor het extruderen van complexe technische profielen uit thermoplastische materialen, zoals bijvoorbeeld zwembadafdekking. IDE staat garant voor 100% Duitse kwaliteit. De hoge mate van in-huis kennis, zorgt er voor dat de onderneming zeer flexibel kan zijn en voor iedere specifieke toepassing, een op maat gemaakte oplossing kan bieden.

IDE levert zowel complete lijnen als alleenstaande componenten die modulair in lijn gezet kunnen worden. Bij IDE kunt u terecht voor:

 • Enkelschroefextruders tot een schroefdiameter van Æ120mm
 • Enkelschroef co-extruders tot Æ60mm
 • Kalibratie en koelen
 • Trekwerken
 • Stansen
 • Snijeenheden
 • Afleg- en inschuiftafels

De machines van IDE zijn zowel te gebruiken voor conventionele polymeren, als ook voor technische kunststoffen en PVC.

Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op over profielextrusie