Nieuwe software van Dr. Boy!

Met de Molding Assist-software wordt een verdere stap naar de digitalisering van spuitgietmachines gedemonstreerd. Met deze intelligente assistent kunnen spuitgietfouten worden gesignaleerd. De digitale assistent geeft de gebruiker oplossingen om de spuitgietfouten direct bij de spuitgietmachine te elimineren.

De bijbehorende instellingenpagina’s van de Procan ALPHA ® 4-machinebesturing worden praktisch direct weergegeven om het oplossen van problemen voor de gebruiker te vergemakkelijken. Als er weer perfecte onderdelen worden geproduceerd, neemt het intelligente softwaresysteem de succesvolle strategie over en past zo automatisch toekomstige oplossingssuggesties aan.

De BOY-Software Molding Assist kan ofwel direct in de machinebesturing Procan ALPHA ® 4 worden weergegeven, via een gateway of op elk mobiel eindapparaat via een internetbrowser. Op de Fakuma werd voor het eerst een speciaal ontwikkeld koelwaterdistributiesysteem met elektronische debietregistratie gepresenteerd.

Het ingestelde debiet wordt digitaal geregistreerd en weergegeven op het controledisplay. Doelhoeveelheid en toleranties kunnen worden ingesteld, weergegeven en gecontroleerd. Uiteraard slaat de Procan ALPHA ® 4 de bijbehorende procesgegevens en instelparameters op voor procesdocumentatie

en kan worden gebruikt als instelspecificatie voor een nieuwe matrijsinstallatie. BOY is van plan deze functionaliteit standaard te gebruiken op al zijn spuitgietmachines met Procan ALPHA ® 4-besturing.

Naast het debiet is optioneel een temperatuurdisplay met procesgegevensbewaking beschikbaar. Op de Fakuma konden bezoekers kennismaken met de digitale werkwijze en deze uitproberen.