Skip to content

Materiaalontwikkeling

Materiaalontwikkeling

Bij Plastima helpen wij u graag verder met materiaalontwikkelingen. Dit is al heel lang een van de meest populaire manieren om kunststof onderdelen te fabriceren. Ze worden gebruikt in auto-interieuronderdelen, elektronische behuizingen, huishoudelijke artikelen, medische apparatuur, cd’s en zelfs hondenhokken. Hieronder vindt u bepaalde op regels gebaseerde standaardrichtlijnen waarnaar kan worden verwezen bij het ontwerpen van onderdelen voor spuitgieten, rekening houdend met de maakbaarheid.

Plastima biedt u de mogelijkheid om verder te kijken dan het standaard productieproces. Wij denken graag met u mee m.b.t. keuzes als: materiaalkeuze, kleur, afhandeling en recycling mogelijkheden. Kortom: voor materiaalontwerp bent u bij Plastima aan het goede adres.

Kunststof is een materiaal dat zich door de jaren heen constant heeft ontwikkeld. Nu meer dan ooit is de doorontwikkeling van kunststoffen zeer belangrijk om eigenschappen te kunnen verbeteren en oplossingen te vinden voor ecologische vraagstukken. 
Voor de specialisatie R&D werkt Plastima exclusief samen met het gerenommeerde bedrijf Collin Lab & Pilot Solutions. Collin is al sinds de oprichting de benchmark op gebied van apparatuur voor laboratoria en pilot omgevingen. Door zich te focussen op uiterste kwaliteit en duurzaamheid biedt Collin de beste oplossingen voor de ontwikkeling van kunststoffen. 
 
Sinds 1972 werkt Plastima succesvol samen met de gerenommeerde onderneming Collin Lab & Pilot Solutions. De Bayerische machinefabrikant COLLIN is gespecialiseerd in het ontwikkelen van apparatuur voor kunststof ontwikkeling en richt zich op systemen voor laboratoria en pilot-omgevingen. COLLIN staat bekend om de zeer hoogwaardige, modulaire systemen die garant staan voor de beste kwaliteit, precisie en uiterste reproducability en traceability.
 
Collin biedt voor materiaalontwikkeling een breed assortiment aan apparatuur:
  • Extrusielijnen voor de productie van sheets, mono- en multilaag vlakfolie, blaasfolie en stretch films.
  • Extrusielijnen voor het produceren van filamenten voor 3D-printing of voor granulering.
  • Extrusielijnen voor tape, monofilament of multifilament verstrekking.
  • Compounding apparatuur voor het mengen van compounds.
  • Persen voor de productie van bijvoorbeeld kleursamples of membranen.
  • Walswerken voor het mengen van batches van onder meer elastomeren.
  • Testapparatuur voor het meten van materiaaleigenschappen zoals viscositeit, polymeer samenstelling of verontreiniging. 
Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op