Skip to content

Smeltpomptechniek

Smeltpomptechniek

Smeltpompen, ook wel Meltpumps, worden ingezet om de smeltdruk hoger en / of constant te houden. In het geval van een onderwater granulering kan het gebruikt worden om de druk na een co- rotating extruder / compounder te verhogen. Ten eerste heeft u dan voldoende druk om te granuleren en een mooie korrel te krijgen. Ten tweede wordt de compounder ontlast en kan die doen waar hij voor is: compounderen en niet om in de laatste sectie druk op te moeten bouwen. Back pressure, materiaal dat uit de ontgassing komt wordt daarmee vermeden.

Ook bij zeer fijne filtratie met een smeltfilter kan een smeltpomp noodzakelijk zijn om de nodige druk te leveren.

Toepassingen waarbij de druk constant gehouden moet worden zijn bijvoorbeeld cast folie extrusie, bandjes en tapes, maar toepassingen waarbij producten (3D granulaten) die met strang granulering geproduceerd worden.

Wisselt u vaak van receptuur en / of kleur, dan is een smeltpomp waarbij de lagersmering naar buiten geflushed kan worden een goede optie.

Betreft de regeling zijn er meerdere mogelijkheden die we graag met u doorspreken. In het geval van een onderwater granulering kunnen we de regeling in de centrale sturing integreren. Gelieve contact opnemen met Plastima voor meer informatie.

 

Plastima is al ruim 25 jaar partner exclusief partner van Nordson in de Benelux.

Downloads

BKG Pump Technology

BKG BlueFlow Extrusion Pumps

BKG BlueFlow Extrusion Pumps Optimised

BKG BlueFlow Extrusion GPE Masterbatch

BKG BlueFlow Extrusion MHD

BKG BlueFlow Reaktor Pump

BKG BlueFlow Economy Pumps

BKG BlueFlow Business Pumps

Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op over Nordson