Skip to content

Spuitgieten bij Plastima

Met spuitgieten wordt kunststof dat aangevoerd wordt als granulaat of poeder, gesmolten tot een massa en wordt deze onder hoge druk ingespoten in een matrijs waarvan de holte de vorm is van het gewenste product. Door afkoeling stolt de kunststof en krijgt men het gewenste product. Spuitgieten is een van de meest gebruikte vormgevingstechnieken voor kunststof onderdelen.

Plastima Breda bv is dé partner als het op spuitgiet-machines aankomt. Wij verzorgen niet alleen een benodigd plan voor uw lijn, maar ook over de installatie ontfermt Plastima zich. Ook voor onderhoud aan uw spuitgiet-machine kunt u bij ons terecht. Daarnaast zijn wij bereikbaar voor service- & onderhoudsvragen!

Als exclusieve partner van Dr. Boy in de Benelux, kan Plastima een op maat gemaakt advies presenteren, welke aansluit op de wensen en behoeften omtrent het productieproces. Ook voor service, onderhoud, onderdelen en op maat gemaakte concepten bent u hier aan het goede adres. Met bijna 70 jaar ervaring!

Spuitgieten bij Plastima:

Dr. Boy, opgericht in 1968, is een toonaangevende producent van spuitgietmachines tot 1250kN. Dr. Boy is specialist op het gebied van compacte spuitgiet machines en apparatuur die geschikt zijn voor 2-K spuitgieten en overmoulding.

In vijf decennia heeft BOY bijna 50.000 spuitgietmachines verkocht wereldwijd. In deze tijd is BOY uitgegroeid tot een bekende leverancier van machines die voor vele toepassingen zijn ontworpen. Naast de verwerking van thermoplasten, ontwierp BOY speciale machineconfiguraties voor verschillende toepassingen en speciale materialen door continu onderzoek en de ondersteuning van klanten en bekende specialisten. Deze speciale ontwerpen en technische ontwikkelingsmogelijkheden hebben BOY in staat gesteld om aan elke speciale toepassing in de kunststofindustrie te voldoen.

Plastima voorziet u in een service- & salespartner voor de exclusieve verkoop van spuitgietmachines van Dr. Boy in de Benelux. Voor onderhoud aan uw Dr. Boy Machine bent u ook bij Plastima op het juiste adres. Karakteristieke eigenschappen van een Dr. Boy machine:

  • Een compact design, met kleine footprint
  • Een zwevend, tweeplaten sluitsysteem
  • Een Servo-hydraulisch aandrijfsysteem
  • De allernieuwste besturingstechnieken

Sinds 2012 is Plastima exclusief dealer voor de Benelux en daartoe is de businessunit BOY Benelux opgericht, met een eigen sales & serviceteam van acht medewerkers werkzaam in Breda, Nederland.

 

Downloads

Brochure BOY XXS

Brochure BOY XS

Brochure BOY XS-V

Brochure BOY 22A PRO

Brochure BOY 25E

Brochure BOY 25E VV

Brochure BOY 35E

Brochure BOY 35E VV

Brochure BOY 50E

Brochure BOY 55E VV

Brochure BOY 60E

Brochure BOY 60E VV

Brochure BOY 80E

Brochure BOY 100E

Brochure BOY 125E

Brochure BOY 2C XS / 2C S

Brochure BOY 2C M

Brochure BOY Robot LR5

Over ons

Waarom Plastima uw partner is.

Jarenlange ervaring

Met extrusie en spuitgieten als specialisme.

De beste merken

Exclusief dealer van de business unit BOY BENELUX.

Plastima_Boy_Plastics_Machine

Betrouwbaar

Een team van veertien mensen dat altijd voor u klaar staat.

Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL