Robotisering

  1. Markten
  2. »
  3. Spuitgieten
  4. »
  5. Robotisering

Robotisering wordt vaak geïntegreerd in spuitgietmachines om het proces van het verwijderen van de spuitgietproducten uit de matrijs en het plaatsen op een transportband of in een container te automatiseren. Het gebruik van robots bij het spuitgieten biedt verschillende voordelen, waaronder een grotere efficiëntie, lagere arbeidskosten en meer veiligheid.

Robotsystemen voor spuitgieten bestaan meestal uit een industriële robotarm met een grijptang die geprogrammeerd is om het spuitgietproduct uit de matrijs te halen en op een aangewezen plaats te leggen. De robotarm kan worden geprogrammeerd om complexe bewegingen en handelingen uit te voeren, zoals het gelijktijdig verwijderen van meerdere onderdelen uit de matrijs of het scheiden van onderdelen van de sprue.

Naast het verwijderen van de onderdelen kunnen robotsystemen ook andere taken uitvoeren, zoals het inspecteren van de onderdelen op kwaliteitsfouten, het verwijderen van overtollig materiaal van de onderdelen, en het stapelen van de onderdelen op een georganiseerde manier voor eenvoudige verpakking en verzending.

In het algemeen biedt het gebruik van robotica bij spuitgietmachines talrijke voordelen voor fabrikanten, zoals een hogere productiviteit, lagere arbeidskosten en een betere kwaliteitscontrole. Het zorgt ook voor meer flexibiliteit en maatwerk in het productieproces, aangezien robots gemakkelijk kunnen worden geprogrammeerd om de meest uiteenlopende taken en handelingen uit te voeren.

gebruikte_spuitigetmachine-1

Robotisering bij Plastima

Plastima_BOY_Machinery_Logo.webarchive kopiëren

Plastima levert exclusief robotiseringsmachines van Dr. Boy. Deze premium-machines worden in Duitsland gefabriceerd. Hier werken Dr. Boy en Plastima Breda bv nauw samen om zo de juiste, op maat gemaakte machine voor uw productielijn te kunnen leveren.

Plastima voorziet u in een service- & salespartner voor de exclusieve verkoop van spuitgietmachines van Dr. Boy in de Benelux. Voor onderhoud aan uw Dr. Boy Robotisering bent u ook bij Plastima op het juiste adres. Plastima voorziet u in een service- & salespartner voor de exclusieve verkoop van spuitgietmachines van Dr. Boy in de Benelux. Voor onderhoud aan uw Dr. Boy Machine bent u ook bij Plastima op het juiste adres. Karakteristieke eigenschappen van een Dr. Boy machine:

  • Een compact design, met kleine footprint
  • Een zwevend, tweeplaten sluitsysteem
  • Een Servo-hydraulisch aandrijfsysteem
  • De allernieuwste besturingstechniekencsm_LR5_mit_Konsole_8819129684

Dr. Boy downloads

BOY LR 5

Neem contact op over spuitgieten