1. Geschiedenis
1954 - 2021

Geschiedenis

Plastima Breda BV werd in 1954 opgericht en is uitgegroeid tot een gevestigde naam in de kunststofverwerkende industrie. Een enthousiast team van 14 medewerkers en een eigen service afdeling staan garant voor een gedegen advies en een adequate afwikkeling van uw projecten.

Wij vertegenwoordigen 20 gerenommeerde producenten, zoals COLLIN Lab & Pilot Solutions, WEBER, Leistritz, Kreyenborg en Somos, en zijn sinds 2012 dealer van Boy Benelux.

Met dit ruime assortiment A-merken leveren wij machines en aanverwante producten aan de kunststofverwerkende industrie, waarbij wij gespecialiseerd zijn in extrusie, spuitgieten, recycling, R&D en overige processen, zoals koeling en laserlassen. 

Naast deze A-merken zit onze extra waarde in het team van ervaren productspecialisten die geregeld worden bijgeschoold, zodat zij het hoge kennisniveau kunnen behouden en u nog beter van dienst kunnen zijn.

Hieronder ziet u een tijdlijn waarin de grootste en mooiste mijlpalen van het bedrijf zijn opgenomen.

Plastima-2022-icon
 • 1954
  Plastima_History_About_Us
  1954

  Plastima Breda wordt opgericht

  als onderdeel van Barentz Kunststoffen

  Plastima Breda bv is opgericht in 1954 als onderdeel van Barentsz Kunststoffen in Breda. De eerste generatie familie van den Bosch en familie Boode treden in.

 • 1960
  Plastima_Breda_Geschiedenis_Merken
  1960

  Plastima start met vijf merken:

  Collin, Mann+Hummel, SICA, IDE & iNOEX
 • 1998
  Plastima_Breda_Oude_Pand_Minervum_7436-kopieren
  1998

  Verhuizing

  naar Minervum 7436

  Nadat Plastima ruim 30 jaar kantoor heeft gehouden aan de Markendaalseweg in het centrum van Breda, is het tijd om in een eigen kantoor te treden. Een nieuw pand is gebouwd aan het Minervum in Breda.

 • 1999
  Plastima_Breda_Managing_Partners
  1999

  De tweede generatie treedt aan:

  Robbert van den Bosch & Hans Boode

  Nadat de eerste generatie een buy-out heeft gedaan, is de tweede generatie aangetreden. Deze generatie neemt het bedrijf over.

 • 2007
  Plastima_Breda_PUM_Banner
  2007

  Oprichting nieuwe business unit:

  Plastima Used Machinery

  Omdat er een vraag ontstaat naar gebruikte machines, heeft Plastima de business unit Plastima Used Machinery opgericht. De focus van deze unit ligt op de in- en verkoop van gebruikte machines in de plastic- en kunststoffenindustrie.

 • 2012
  Plastima_Breda_BOY_Benelux
  2012

  Oprichting nieuwe business unit:

  BOY BENELUX

  Plastima heeft het exclusieve dealership gekregen van Dr. BOY in de BENELUX.

 • 2014
  Plastima_Breda_Geschiedenis_PLASTIMA_Deutschland
  2014

  Oprichting nieuwe business unit:

  PLASTIMA DEUTSCHLAND GmbH

  Als een exclusieve dealer van Krauss Maffei voor de verkoop in Duitsland, is de business unit Plastima Deutschland opgericht.

 • 2021
  1649751071803-1
  2021

  Verhuizing

  naar Minervum 7101

  Na bijna 25 jaar op het Minervum 7436 kantoor gehouden te hebben, is het tijd om voor Plastima de volgende stap te zetten. Er is een hyper-modern pand uitgekozen om de werkzaamheden voort bezetten. Duurzaamheid en smart-working was hier de belangrijkste reden.

 • 2023
  Plastima Group Logo FINAL-1
  2023

  Vorming van Plastima Group

  alle business units, onder één dak

  Na oprichting van een business-portfolio waarbij Plastima meerder aspecten binnen de kunststofverwerkende industrie bedient, werd het tijd deze synergie ook naar de buitenwereld te tonen onder de naam: Plastima Group.