Ultrasoonlassen

  1. Markten
  2. »
  3. Lastechniek
  4. »
  5. Ultrasoon lassen

Ultrasoon lassen is een technologie die in de kunststofindustrie wordt gebruikt om twee kunststofdelen met behulp van ultrasone trillingen met hoge frequentie aan elkaar te verbinden. Deze lasmethode biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere verbindingsmethoden, zoals snelheid, consistentie en lage kosten. Hier zijn enkele manieren waarop ultrasoon lassen in de plastic-industrie wordt gebruikt:

1. Het verbinden van plastic delen: Ultrasoon lassen kan worden gebruikt om plastic delen samen te voegen, waardoor een sterke en duurzame band ontstaat. Het proces omvat het toepassen van ultrasone trillingen met hoge frequentie op de delen die worden gelast, waardoor warmte wordt opgewekt en het plastic smelt. Als het plastic afkoelt, vormt het een sterke verbinding tussen de twee delen.

2. Het verzegelen van plastic delen: Ultrasoon lassen kan ook worden gebruikt om een hermetische afdichting tussen kunststof onderdelen tot stand te brengen, waardoor het binnendringen van vloeistoffen of gassen wordt voorkomen. Dit is vooral nuttig bij toepassingen waarbij de kunststof onderdelen worden blootgesteld aan ruwe omgevingen of een hoge mate van reinheid vereisen.

3. Inbedden van metalen onderdelen: Ultrasoon lassen kan worden gebruikt om metalen onderdelen in te bedden in kunststof onderdelen, zoals metalen draden of inzetstukken. Het proces omvat het creëren van een holte in het plastic onderdeel, het inbrengen van het metalen onderdeel en vervolgens het gebruik van ultrasone trillingen om het plastic rond het metalen onderdeel te smelten en te hechten.


4. Het snijden van plastic onderdelen: Ultrasone technologie kan worden gebruikt om plastic onderdelen met hoge precisie en minimale schade aan het omringende materiaal te snijden. Dit is nuttig voor het creëren van aangepaste vormen of het snijden van delen uit grotere bladen of blokken van plastiek.


Over het geheel genomen is de technologie van het ultrasone lassen een essentieel hulpmiddel voor de plastic-industrie geworden, die fabrikanten helpt om complexe en duurzame plastic delen met hoge precisie en snelheid tot stand te brengen. De technologie is ook milieuvriendelijk, aangezien zij minimaal afval en emissies produceert in vergelijking met traditionele lasmethodes.

Welding_Technique_Plastima

Soorten ultrasoon lassen bij Plastima

Plastima werkt exclusief samen met Herrmann Ultraschall, de machine- en systeemleverancier voor industriële ultrasone technologieën.  Vertrouwende samenwerking op basis van waarden vormt voor ons de basis om ons zeer goed te concentreren op de behoeften van onze klanten. Herrmann is enorm gegroeid en de groei van het bedrijf en de professionele belangen van elk individu gaan niet altijd hand in hand. Dit is een geweldige uitdaging. De waarden bepalen ons speelveld en zijn een belangrijk onderdeel van de Cultuurreis. Vaste punten die ons helpen om intensief te werken aan de werksfeer, aan samenwerking, teamwork en het omgaan met klanten. Integriteit, respect, passie en veerkracht zijn de vier hoekstenen van ons speelveld. Het zijn onze “regels van het spel” en moeten niet alleen worden geïllustreerd, maar ook samengeleefd.

Ultrasone las machines wordt al meer dan 70 jaar gebruikt om thermoplasten te verbinden. De ultrasone lastechniek wordt ingezet als onderdelen te complex zijn om in één stuk te geproduceerd te worden. Deze snelle en efficiënte techniek zorgt voor een sterke, schone en hermetische afdichting, waardoor de productie toeneemt zonder aan kwaliteit in te boeten. Het wordt gebruikt voor verpakkingen, automotive- en medische hulpmiddelen en andere gespecialiseerde markten die een hoogwaardig label vereisen. 

Krachtige bench top en volledig geautomatiseerde oplossingen zorgen voor een betrouwbare oplossing zonder het gebruik van extra verbruiksartikelen. Deze geavanceerde technologie draagt bij aan het verduurzamen van uw productie gecombineerd met een stijging in de productiekwaliteit.

Plastima_Herrmann_Ultraschall_Machinery_Logo.webarchiveStans-las & sealing machines

Het ultrasoon stans- en sealsysteem MPW (Modular Punch Welding) kan membranen stansen en sealen in één productiestap. Oplossingen zijn verkrijgbaar in bench top versie en automatiseringsintegraties.

Dit modulaire MPW-lassysteem met een werkfrequentie van 35 kHz kan gelijktijdig ponsen en sealen in één productiestap. Hierdoor is het gebruik van dure voorgesneden membranen overbodig. Deze productie-eenheid is met name geschikt voor de verwerking van membranen, die als drukbalanselementen (PBE) in kunststof componenten worden gelast. De MPW combineert vier geautomatiseerde enkele functies: ponsen van het membraan van de tape, fixeren door middel van vacuüm en toevoer, sealen met ultrasoon beweging en verder toevoeren van het membraan materiaal.


csm_1x1_MPW_BT_88a24c2d28

 

Herrmann Ultraschall downloads

Herrmann Ultraschall HUG/WPW Series

Plastima_Herrmann_Ultraschall_Machinery_Logo.webarchiveBench top machines

De HiQ machines van Herrmann zijn universeel ingerichte “bench top” machines en zijn in verschillende sterktes uit te rusten. Herrmann levert een 20kHz, 30kHz en 35kHz machines met een generator output van 900W tot en met 6200W. Laskrachten instelbaar tussen 10- tot en met 2490 N.

De standaard systemen zijn in vier configuraties te verkrijgen:

csm_1x1_HiQ_DIALOG_3f1c6315ac

HiQ Dialog SpeedControl

csm_1x1_HiQ_VARIO_197bf186c0

HiQ Vario PropControl

Plastima_Herrmann_Ultraschall_Lastechniek

HiQ Logic PropControl

csm_1x1_HiQ_SOLID_a698c79a64

HiQ Solid PropControl

Herrmann Ultraschall downloads

Herrmann Ultraschall HiQ Series

Plastima_Herrmann_Ultraschall_Machinery_Logo.webarchiveHand-las machines

De eenvoudigste manier om thermoplastische materialen met ultrasoon te lassen, is met een draagbare ultrasone lasmachine. De lassers zijn uitermate geschikt voor toepassing bij prototypebouw, bewerking van enkelstuks, kleine series en reparaties. Of het nu gaat om puntlassen, ombuigen, uitzetten of snijden – de handlasmachine HSG is eenvoudig te bedienen, heeft variabele vermogens en kan worden uitgerust met alle gangbare sonotrode-typen (35 kHz).

Het ergonomische productontwerp en het lage gewicht van de draagbare ultrasoon lasapparaat garanderen moeiteloos werken. Zonder ingrijpende wijziging of herbedrading kan het snel en eenvoudig worden aangevuld met een ingebouwde multi-finger schakelaar. De draagbare ultrasone lasmachine en sonotrode worden veilig bewaard in de HSG MobileCase. Dit biedt optimale opslag voor zowel de generator als de connectorkabel
Variaties in het hanteren worden geminimaliseerd dankzij de ultrasone generator DYNAMIC digitale besturing 1000 M met ingebouwde tijd- / energie- / stroomuitschakeling. De vrij programmeerbare uitschakeling omvat intelligente technologie voor betere kwaliteit en herhaalbare lasresultaten.


70619-12877438

 

Herrmann Ultraschall downloads

Herrmann Ultraschall HUG/WPW Series

Plastima_Herrmann_Ultraschall_Machinery_Logo.webarchiveAutomatisatie machines

De HiQ machines van Herrmann zijn universeel ingerichte “bench top” machines en zijn in verschillende sterktes uit te rusten. Herrmann levert een 20kHz, 30kHz en 35kHz machines met een generator output van 900W tot en met 6200W. Laskrachten instelbaar tussen 10- tot en met 2490 N.

De standaard systemen zijn in vier configuraties te verkrijgen:

csm_1x1_HiQ_DIALOG_3f1c6315ac

HiQ Dialog SpeedControl

csm_1x1_HiQ_VARIO_197bf186c0

HiQ Vario PropControl

Plastima_Herrmann_Ultraschall_Lastechniek

HiQ Logic PropControl

csm_1x1_HiQ_SOLID_a698c79a64

HiQ Solid PropControl

Herrmann Ultraschall downloads

Herrmann Ultraschall HiQ Series

Neem contact op over lastechniek