Folie-extrusie

 1. Markten
 2. »
 3. Extrusie
 4. »
 5. Folie extrusie

Folie speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven. Onder anderen in het huishouden als in de transportsector is het gebruik van kunststof folie cruciaal en onvermijdelijk. De twee varianten van folie productie zijn blaasfolie extrusie en vlakfolie of sheet extrusie. 

Het plastic materiaal, dat kan worden gemaakt van verschillende polymeren zoals polyethyleen of polypropyleen, wordt gesmolten in een oven en vervolgens door een reeks rollen gevoerd die het geleidelijk pletten en uitrekken tot een dunne plaat. Het vel wordt vervolgens afgekoeld en op een spoel gewikkeld voor gebruik in diverse toepassingen.

Een van de belangrijkste voordelen van de extrusie van kunststoffolie is de veelzijdigheid ervan. Fabrikanten kunnen de dikte, breedte en lengte van de folie aanpassen aan de behoeften van specifieke toepassingen. De plasticfolie wordt algemeen gebruikt in de industrie van de voedselverpakking, waar het een barrière tegen vocht en zuurstof verstrekt om de versheid en de smaak van voedselproducten te helpen bewaren. Het wordt ook gebruikt in de medische industrie voor verpakkings- en sterilisatiedoeleinden, evenals in de bouwindustrie voor isolatie en dampschermen.

 

Plastima_Extrusion_Icon_Spuitgieten_2

Soorten folie-extrusie bij Plastima

Als exclusief partner van SML en Collin Lab & Pilot Solutions levert Plastima binnen de Benelux zowel turn-key oplossingen voor lab en pilot schaal voor folies als ook grootschalige productie lijnen voor vlakfolie en sheet extrusie.

Ter ondersteuning van het productieproces levert Plastima ook complexe inspectiesystemen voor oppervlakte en defecten analyses. Met behulp van deze analyses kan kwaliteit van het folie worden gewaarborgd en worden verbeterd.

Plastima_SML_Machinery_Logo.webarchive

Vlakfolie

Plastima werkt exclusief samen met SML, de Oostenrijkse marktleider op het gebied van kwalitatief hoogwaardige folielijnen. Top kwaliteit, innovatie, hoge productiviteit, laag energieverbruik, professionele begeleiding vanaf aanbieding tot uiteindelijke productie. Dat zijn kenmerken van SML.

Co- extrusie, PET inline recycling, high speed extruders (HSE), nano- layer technology, wikkelaars (winders), een bedieningsvriendelijke sturing en nog veel meer mogelijkheden vindt u bij SML. In het kort een overzicht van de verschillende disciplines:    

High performance extruders

 • Enkel schroef extruders, van 30mm tot 180mm
 • L/D ratio 28 en 33
 • Water gekoelde AC motoren voor een hoge energy efficiency en een laag geluidsniveau

Cast film lijnen

 • CPP lijnen brochure cast film lines PP/PE
 • Pallet stretch wrap lijnen brochure cast film lines stretch
 • Lijnen voor barrière verpakkingen
 • Lijnen voor melt- embossed folie/ laminaten
 • Lijnen voor ademactieve (breathable) folie/ laminaten
 • Castfilm met mono directional (MDO) verstrekking

Sheet lijnen

 • PET folie/ sheet brochure sheet lines PET
 • PP/PS thermoformiing (barrier) sheet brochure sheet lines PP/PS barrier
 • Thermoform folie
 • PET Inline recycling sheet lijn

Coating en lamineer lijnen

 • Coating en lamineren op- en van diverse substraten Brochure coating lines

Winding technology

 • Turret wikkelaars
 • Horizontal sliding wikkelaars
 • Wikkelaars voor jumbo rollen
 

SML downloads

SML PET Sheet Demonstration Line
SML PET- /R-PET Sheet
SML Thermoforming Sheet
SML Stretch Wrap Sheet
SML Coating and Laminating Sheet
SML PP / PE / PET Barrier Film Sheet

Plastima heeft exclusieve partners als het op blaas foliën aankomt. Bij blaasfolie is vormgeving de interactie van matrijsopening, uitvoersnelheid, opblaasverhouding en opwikkelsnelheid van belang. De matrijsopening wordt gefixeerd door het matrijsinzetstuk en de opblaasverhouding wordt bepaald door de productbehoeften. Sommige matrijzen hebben automatische aanpassingen. De interne luchtdruk moet ook stabiel worden gehouden om een uniforme dikte te garanderen. Ook voor vragen rondom blaasfolie, bent u bij Plastima aan het goede adres. Wij kunnen dus een totaalpakket aan kwalitatief hoogwaardige machines leveren voor blaasfolie-processen.

Plastima_Collin_Machinery_Logo.webarchiveBlaasfolie

Voor de specialisatie folie extrusie werkt Plastima exclusief samen met het gerenommeerde bedrijf Collin Lab & Pilot Solutions. Collin is al sinds de oprichting de benchmark op gebied van apparatuur voor laboratoria en pilot omgevingen. Door zich te focussen op uiterste kwaliteit en duurzaamheid biedt Collin de beste oplossingen voor de ontwikkeling van kunststoffen. 

Sinds 1972 werkt Plastima succesvol samen met de gerenommeerde onderneming Collin Lab & Pilot Solutions. De Bayerische machinefabrikant COLLIN is gespecialiseerd in het ontwikkelen van apparatuur voor kunststof ontwikkeling en richt zich op systemen voor laboratoria en pilot-omgevingen. COLLIN staat bekend om de zeer hoogwaardige, modulaire systemen die garant staan voor de beste kwaliteit, precisie en uiterste reproducability en traceability.

Op gebied van blaasfolie extrusie biedt Collin turn-key oplossingen voor het extruderen van folies binnen een bereik van 200 en 800mm lay-flat breede. 

 • Tot 13 individuele lagen.
 • Breed assortiment aan blaasfoliekoppen beschikbaar.

Neem contact op over extrusie