Mengtechniek

  1. Markten
  2. »
  3. Extrusie
  4. »
  5. Mengtechniek

Het mengen van kunststoffen is een proces waarbij twee of meer kunststoffen worden gemengd tot een nieuw materiaal met de gewenste eigenschappen. Het proces omvat het combineren van de materialen in een menger, die afhankelijk van de toepassing een batchmenger of een continue menger kan zijn.

Het doel van het mengen van kunststoffen is een homogeen mengsel van de materialen te maken, met een consistente verdeling van additieven en vulstoffen, en een specifieke reeks eigenschappen te bereiken, zoals verbeterde sterkte, verhoogde flexibiliteit of verbeterde weerstand tegen hitte, UV-straling of chemicaliën. Het mengproces kan worden uitgevoerd met verschillende mengtechnieken, zoals tuimelen, lintmengen of mengen met hoge schuifkrachten.

Het mengen van kunststoffen is een belangrijke stap in het productieproces van kunststoffen, omdat daarmee op maat gemaakte materialen kunnen worden gemaakt die aan specifieke prestatie-eisen voldoen. Deze materialen worden gebruikt in een groot aantal toepassingen, waaronder de automobielindustrie, de bouw, verpakkingen en medische apparatuur.

De kwaliteit van het mengproces is belangrijk, omdat het de eigenschappen van het uiteindelijke kunststofproduct kan beïnvloeden. Slechte menging kan leiden tot variaties in kleur, textuur en mechanische eigenschappen, die de prestaties en duurzaamheid van het kunststofproduct kunnen beïnvloeden.

Plastima_Extrusion_Icon_Spuitgieten_2

Mengtechnieken bij Plastima

Plastima_Kreyenborg_Machinery_Logo.webarchive

Universeel, high speed en Hot & Cold mengers

Universele mixers, High-speed mixers en hot & cold mengers zijn optimale hulpmiddelen voor flexibel mixen. Overal waar materialen moeten worden voorbereid met behulp van warmte van afschuifkrachten, levert deze snelle resultaten en een superieure mengkwaliteit. De mixmethoden zijn ook ideaal voor het smelten van vrij stromende granulaten. Een hoge wrijvingssnelheid wordt bereikt door omtreksnelheden van 15-40 m / s, wat betekent in een intensieve verwarming van het product. Het vermogen kan flexibel worden geregeld. Alle mixers bij Plastima kunnen worden uitgebreid met vele extra functies en aangepast voor individuele mengtaken, dus het is een bijzonder kosteneffectieve oplossing voor op maat gemaakte integratie in nieuwe of bestaande productie workflows. Voor vragen rondom mixers, kunt u ons altijd bereiken! 

Plastima_Kreyenborg_Machinery_Logo.webarchiveHomogenisatie mengers

Bij homogenistatie mengen wordt het product door de centraal geplaatste mengschroef onderaan opgevangen en door de mengbuis naar boven getransporteerd. Bovenaan de schroef gooit een uitwerper het materiaal naar beneden en verspreidt het in fijne lagen over het volledige gedeelte van de mengbak. De beweging van de schroef bereikt het mengeffect door de bovengenoemde spreiding over het hele gebied en door het ongelijkmatig wegglijden van het materiaal in de kegel. Voor vragen rondom homogenisatie mengers, bent u bij Plastima Breda aan het goede adres.

Neem contact op over extrusie