Infrarood drogers

  1. Markten
  2. »
  3. Recycling
  4. »
  5. Infrarood drogers

Infrarooddroging wordt vaak gebruikt in de kunststofindustrie omdat het een snelle en efficiënte manier is om kunststof materialen te drogen. Het kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan plastic materialen te drogen, waaronder pellets, films en gegoten onderdelen. Bovendien is infrarood drogen een contactloos proces, wat betekent dat het oppervlak van het kunststofmateriaal niet wordt beschadigd.

Infrarooddroging is ook een energie-efficiënter proces in vergelijking met andere droogtechnieken zoals het drogen met hete lucht. Dit komt omdat infraroodstraling alleen het oppervlak van het kunststofmateriaal verwarmt, in plaats van de hele omringende lucht op te warmen. Daardoor is er minder energie nodig om hetzelfde drogingseffect te bereiken.

In het algemeen is infrarooddroging een waardevolle techniek in de kunststofindustrie, omdat het mogelijk is kunststof materialen snel en efficiënt te drogen, terwijl het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt en de kwaliteit van het materiaal behouden blijft.

gebruikte plastic recycling machine

Infrarood drogers bij Plastima

Plastima_Kreyenborg_Machinery_Logo.webarchive

De infrarooddrogers van Kreyenborg bieden veel voordelen, zoals: continu verwarmen, kristalliseren, drogen en coaten van een grote verscheidenheid aan kunststoffen en andere bulkmaterialen in minuten in plaats van uren. Zo ook het drogen van kunststof korrels, en -gemalen materiaal (bijv. PET, PBT, ABS/PC, HDPE, LCP, PC, PP, PVB, WPC, TPE, TPU) en andere vrijstromende bulkmaterialen.

De energie wordt onmiddellijk in de kern van het product gebracht door kortgolvige infraroodstraling. De warmtestroom duwt het vocht van binnen naar buiten. Nadat het vocht uit het materiaal is vrijgekomen, wordt het direct afgevoerd door de luchtcirculatie in de machine. Door middel van volumetrische dosering wordt het te verwerken materiaal continu door de roterende trommel gevoerd. Thermische behandeling. Een in de roterende trommel gelaste spiraal zorgt voor een menging van het materiaal en een continue overdracht naar de uitlaat. Het materiaal wordt dus continu thermisch behandeld. In enkele minuten in plaats van uren verlaat het materiaal automatisch de roterende trommel en kan het direct naar de volgende verwerkingsstap worden overgebracht.

Betreft de regeling zijn er meerdere mogelijkheden die we graag met u doorspreken. In het geval van een onderwater granulering kunnen we de regeling in de centrale sturing integreren. Gelieve contact opnemen met Plastima voor meer informatie.
Trockner_IRD-01

Neem contact op over recycling