Regranulering

  1. Markten
  2. »
  3. Recycling
  4. »
  5. Regranulering

Het proces van regranulatie van plastic omvat meestal het versnipperen, malen of smelten van het plastic afval om het in kleinere stukjes te verkleinen. Deze stukjes worden dan door een granulator of extruder gehaald om uniforme korrels of pellets te vormen. Het geregranuleerde plastic kan dan worden gebruikt voor de productie van een verscheidenheid aan plastic producten, waaronder containers, speelgoed, meubilair en auto-onderdelen.

Een van de belangrijkste voordelen van het regranuleren van plastic is dat het helpt om natuurlijke hulpbronnen te behouden en de hoeveelheid plastic afval in het milieu te verminderen. Door plastic afval te recyclen, kunnen we onze afhankelijkheid van nieuw plastic verminderen, dat de winning van fossiele brandstoffen vereist en waarbij het honderden jaren kan duren om te ontbinden.

Over het geheel genomen is het recyclen van plastic een belangrijk proces dat duurzaamheid bevordert en helpt bij het creëren van een circulaire economie voor plastic producten. Het stelt ons in staat plastic afval te hergebruiken en het milieueffect ervan te verminderen, terwijl ook natuurlijke hulpbronnen worden gespaard en onze koolstofvoetafdruk wordt verkleind.

gebruikte plastic recycling machine

Regranulering bij Plastima

Plastima_Tecnova_Machinery_Logo.webarchive

Tecnova is de leverancier van Plastima als het gaat om regranuleren in de breedste zin van het woord. Regranuleren met enkelschroef extruders, schroefdiameter varierend van 45mm tot 250mm, voorzien van buffersilo’s, toevoerschroef en een stopwerk (densifier). Hierdoor zijn onze recycling lijnen uitermate geschikt voor materialen met een laag stortgewicht, zoals folie. Met enkele of dubbele ontgassingsunits (54 D lengte!) kunnen we vochtige kunststoffen- bijvoorbeeld uit een waslijn- perfect ontgassen en inkt verwijderen.

Een grote diversiteit aan smeltfilters en granulatoren (waterring granulering, strang granulering, onderwater granulering) completeren de regranuleerlijn.

Tecnova ontwerpt en produceert schroeven en cilinders in de dochterfirma Tecnoviti; alle kennis en de productie van uw hele regranuleerlijn uit 1 hand!

Tecnova downloads

Tecnova Product Range

Neem contact op over recycling