Smeltfiltering

  1. Markten
  2. »
  3. Recycling
  4. »
  5. Smeltfiltering

Het filteren van kunststoffracties is een proces dat wordt gebruikt om verontreinigingen, zoals onzuiverheden, gels of andere ongewenste deeltjes, uit gesmolten kunststoffen te verwijderen. Bij dit proces wordt de gesmolten kunststof door een filter geleid, die van metaal of kunststof kan zijn en afhankelijk van de toepassing verschillende maten en vormen van poriën kan hebben.

Smeltfiltratie is belangrijk in het kunststofproductieproces, omdat verontreinigingen in de gesmolten kunststof de kwaliteit en de prestaties van het eindproduct kunnen aantasten. Verontreinigingen kunnen defecten veroorzaken, de sterkte en duurzaamheid van de kunststof verminderen of zelfs machinestoringen veroorzaken.

Smeltfiltratie wordt vaak gebruikt in het extrusieproces, waarmee een breed scala aan kunststofproducten wordt gemaakt, zoals buizen, platen, films en profielen. In dit proces wordt de kunststof gesmolten en door een matrijs geperst om de gewenste vorm te verkrijgen. Het gesmolten plastic wordt vaak gefilterd voordat het de matrijs bereikt, om eventuele verontreinigingen te verwijderen die de matrijs kunnen verstoppen of het eindproduct kunnen beïnvloeden.

Het filteren van gesmolten kunststof kan gebeuren met verschillende soorten filters, zoals zeefwisselaars, continue bandfilters of kaarsfilters. De keuze van de filter hangt af van het type kunststof dat wordt verwerkt, de mate van verontreiniging en de gewenste kwaliteit van het eindproduct.

Smeltfiltratie is een belangrijke stap om de kwaliteit en de prestaties van kunststofproducten te garanderen en kan helpen om afval te verminderen en de efficiëntie van het productieproces te verhogen.

gebruikte plastic recycling machine

Smeltfiltering bij Plastima

Plastima_Nordson_PPS_Machinery_Logo.webarchive

Bij kunststof extrusie kan de juiste zeefwisselaar voor het filteren van procesmaterialen de belangrijkste oplossing zijn voor uw extrusielijn; het kan het verschil maken tussen winst en verlies. We zetten hieronder zeven redenen op een rij waarom de installatie van een continue zeefwisselaar in een vervuilde kunststof extrusielijn een winnende keuze is. Het op maat ontwerpen van smeltfiltratieapparatuur voor thermoplasten die aan de meest specifieke eisen kunnen voldoen, is niet alleen een kwestie van technologie; het gaat om strategie, productieorganisatie en economische vraagstukken. Gewoonlijk wordt een plastic extrusielijn ontworpen en vervaardigd om plastic te produceren voor verschillende toepassingen, zoals film, plaat, compounding, draad en kabel, buizen, profielen, blaasfolie, blaasvormen, huisvesting, irrigatie, pellets, recycling, industriële recycling, post -consumentenrecycling, tapes, technische artikelen en meer. Voor vragen rondom zeefwissselaars staat Plastima altijd voor u klaar.

Nordson_BKG_Melt_Filters

 

Neem contact op over recycling