Smeltpomptechniek

  1. Markten
  2. »
  3. Recycling
  4. »
  5. Smeltpomptechniek

Smeltpompen zijn een essentieel onderdeel van de apparatuur in de kunststofindustrie, die worden gebruikt om de kwaliteit en consistentie van polymeermelt te verbeteren. Deze pompen worden gewoonlijk geïnstalleerd in de extrusielijn en helpen de outputsnelheid te verhogen, drukschommelingen te verminderen en de algemene kwaliteit van het eindproduct te verbeteren.

Smeltpompen werken met een reeks in elkaar grijpende tandwielen die op hoge snelheid draaien, waardoor een positieve verplaatsing ontstaat die de polymeermassa door de pomp en in de verwerkingsapparatuur stroomafwaarts duwt. Deze positieve verplaatsing helpt een constante stroomsnelheid en druk te handhaven, waardoor gebreken in het eindproduct, zoals luchtzakken, ongelijke dikte of slechte oppervlakteafwerking, kunnen worden voorkomen.

Smeltpompen verbeteren niet alleen de productkwaliteit, maar helpen ook het energieverbruik te verminderen door een efficiënter extrusieproces mogelijk te maken. Door een constant debiet en een constante druk te handhaven, kan de extruder op een lager toerental draaien, waardoor minder energie nodig is om het systeem te laten werken.

In het algemeen zijn smeltpompen een belangrijk instrument om een consistente, hoogwaardige output in de kunststofindustrie te garanderen. Ze helpen de efficiëntie van het extrusieproces te verbeteren, verminderen het energieverbruik en verbeteren uiteindelijk de winst voor fabrikanten.

gebruikte plastic recycling machine

Smeltpomptechniek bij Plastima

Plastima_Nordson_PPS_Machinery_Logo.webarchive

Smeltpompen, ook wel Meltpumps, worden ingezet om de smeltdruk hoger en / of constant te houden. In het geval van een onderwater granulering kan het gebruikt worden om de druk na een co- rotating extruder / compounder te verhogen. Ten eerste heeft u dan voldoende druk om te granuleren en een mooie korrel te krijgen. Ten tweede wordt de compounder ontlast en kan die doen waar hij voor is: compounderen en niet om in de laatste sectie druk op te moeten bouwen. Back pressure, materiaal dat uit de ontgassing komt wordt daarmee vermeden.

Ook bij zeer fijne filtratie met een smeltfilter kan een smeltpomp noodzakelijk zijn om de nodige druk te leveren.

Toepassingen waarbij de druk constant gehouden moet worden zijn bijvoorbeeld cast folie extrusie, bandjes en tapes, maar toepassingen waarbij producten (3D granulaten) die met strang granulering geproduceerd worden.

Wisselt u vaak van receptuur en / of kleur, dan is een smeltpomp waarbij de lagersmering naar buiten geflushed kan worden een goede optie.

Betreft de regeling zijn er meerdere mogelijkheden die we graag met u doorspreken. In het geval van een onderwater granulering kunnen we de regeling in de centrale sturing integreren. Gelieve contact opnemen met Plastima voor meer informatie.

Neem contact op over recycling