Research & Development

  1. Markten
  2. »
  3. Research and development

Research & development speelt een cruciale rol in de kunststofindustrie, aangezien het een snel evoluerend en zeer innovatief gebied is. Kunststof wordt gebruikt in een groot aantal producten en industrieën, waaronder verpakking, auto's, bouw en elektronica.

Een van de belangrijkste gebieden van research & development in de kunststofindustrie is gericht op de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde materialen met betere eigenschappen en prestaties dan de bestaande. Dit omvat de ontwikkeling van kunststoffen die sterker en duurzamer zijn en beter bestand tegen hitte, chemicaliën en andere milieufactoren.

Een ander gebied van R&D is gericht op de ontwikkeling van nieuwe productieprocessen en -technologieën die de efficiëntie kunnen verbeteren, de hoeveelheid afval kunnen verminderen en de kosten kunnen verlagen. Veel bedrijven onderzoeken bijvoorbeeld het gebruik van 3D-printing en andere additieve productietechnieken om sneller en nauwkeuriger plastic onderdelen en componenten te produceren.

Daarnaast is er steeds meer aandacht voor duurzame kunststoffen en de ontwikkeling van biologisch afbreekbare en composteerbare materialen die het milieueffect van kunststofafval kunnen verminderen. Veel bedrijven investeren in onderzoek om nieuwe biokunststoffen te ontwikkelen die afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen, zoals planten of algen.

gebruikte_R&D_Machine
checkmark-blue
Jarenlange ervaring
Al sinds 1954 de grootste speler in de BENELUX.
checkmark-blue
De beste merken
Meer dan twintig toonaangevende fabrikanten
checkmark-blue
Transparantie
Eerlijkheid en transparantie staat bij ons centraal
checkmark-blue
Betrouwbaar
Een team dat altijd voor u klaar staat, door dik en dun.

Over ons

Waarom Plastima uw partner is

  • csm_Produkt_TMG_3_b2ebb43ebd

Neem contact met ons op over R&D