Horizontale spuitgietmachines

  1. Markten
  2. »
  3. Spuitgieten
  4. »
  5. Horizontale spuitgietmachines

Horizontale spuitgietmachines worden gebruikt om kunststofonderdelen te vervaardigen door gesmolten kunststof in een vorm te spuiten. Deze machines zijn horizontaal gericht, wat betekent dat de matrijs horizontaal wordt geplaatst en de injectie-eenheid horizontaal beweegt om de gesmolten kunststof te injecteren.

Een voordeel van horizontale spuitgietmachines is dat zij geschikt zijn voor de productie van grote en zware onderdelen, omdat het onderdeel gemakkelijker uit de matrijs kan worden gehaald dan bij verticale machines. Ze zijn ook ideaal voor automatisering en grote productieseries.

Horizontale spuitgietmachines bestaan meestal uit een sluiteenheid, een injectie-eenheid en een besturingssysteem. De sluiteenheid is verantwoordelijk voor het op zijn plaats houden van de matrijs, terwijl de injectie-eenheid de kunststof in de matrijs smelt en injecteert. Het besturingssysteem beheert de werking van de machine en regelt de temperatuur, de druk en andere parameters om de kwaliteit en de consistentie van het eindproduct te garanderen.

Er zijn verschillende soorten horizontale spuitgietmachines, waaronder hydraulische, elektrische en hybride machines. De hydraulische machines gebruiken hydraulische macht om te werken, terwijl de elektrische machines elektrische motoren gebruiken. Hybride machines combineren zowel hydraulische als elektrische technologieën om betere energie-efficiëntie en prestaties te bereiken.

Globaal, worden de horizontale injectie het vormen machines wijd gebruikt in diverse industrieën, met inbegrip van automobiel, medisch, en verbruiksgoederen, om plastic delen van uitstekende kwaliteit en precisie te produceren.

gebruikte_spuitigetmachine-1

Soorten horizontale spuitgietmachines bij Plastima

Plastima_BOY_Machinery_Logo.webarchive kopiëren

Dr. Boy is een bekend Duits spuitgietmerk dat sinds 1968 hoogwaardige spuitgietmachines produceert. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van compacte, energiezuinige machines die zijn ontworpen met het oog op precisie en betrouwbaarheid.

De spuitgietmachines van Dr. Boy worden gebruikt in een groot aantal sectoren, waaronder de automobielindustrie, de medische sector en consumptiegoederen. Hun machines zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en specificaties, waardoor ze geschikt zijn voor een groot aantal toepassingen.

csm_BOY_125E_557x417_38e0c15cd1 kopiërenDe BOY 125E

Een van de belangrijkste kenmerken van de spuitgietmachines van Dr. Boy is hun energiezuinigheid. Het bedrijf heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om het energieverbruik van zijn machines te verminderen, wat niet alleen de bedrijfskosten helpt drukken maar ook een positief effect heeft op het milieu.

Naast de productie van spuitgietmachines biedt Dr. Boy ook een reeks diensten en ondersteuning aan zijn klanten, waaronder opleiding, installatie en onderhoud. In het algemeen is Dr. Boy een gerespecteerd merk in de spuitgietindustrie, bekend om zijn kwaliteitsproducten en inzet voor klantenservice.

 

Dr. Boy downloads

BOY XXS
BOY XS
BOY XS E
BOY 25E
BOY 35E
BOY 50E
BOY 60E
BOY 80E
BOY 100E HYBRID
BOY 125E

Ferromatik Milacron Logo

Ferromatik Milacron biedt volledig elektrische, hydraulische en servo spuitgietmachines aan. Evenals een uitgebreid service- en aftermarket assortiment. Met een sluitkrachtbereik van 6 tot 6.000 ton, biedt Milacron u het breedste assortiment spuitgietmachines. De energie-efficiënte aandrijvingstechnologie vermindert het energieverbruik en verhoogt uw productiemogelijkheden. Injectie-eenheid met grote capaciteit, precisie, snelheid, robuustheid en laag stroomverbruik. Gebruiksvriendelijk, gemakkelijk programmeerbaar en extreme flexibiliteit. U kunt kiezen uit volledig elektrische, servo- of hydraulische machines met een volledige reeks kunststofverwerkingstechnologieën, waaronder meer componenten- en co-injectie.

Ferromatik werd in 1956 opgericht in Malterdingen bij Freiburg, Duitsland. Sinds 1993 maakt Ferromatik deel uit van de Milacron Group, met hoofdkantoor in Cincinnati, Ohio, VS. Sinds 2019 opereert Ferromatik Milacron GmbH vanuit de nieuwe locatie in Teningen, zeer dicht bij Malterdingen.

Volledig elektrische machines

De technologie die de industriestandaard bepaalt in de eQ-series volledig elektrische spuitgietmachine is een direct resultaat van jarenlange toewijding en ervaring. eQ-series is de volgende generatie spuitgietmachines, met hogere precisie en betrouwbare injectiemogelijkheden dan ooit tevoren. Ontworpen voor meer stevigheid, maken de bewezen prestaties van de eQ-series het de perfecte oplossing voor cleanrooms en andere vormomgevingen die nauwkeurige procescontrole, injectie met hoge snelheid en consistente herhaalbaarheid vereisen. 

De eQ is leverbaar in een sluitkrachtbereik van 500kN tot en met 6.500kN.

 eq150-1

De Ferromatik eQ-150

Servo-hydraulische machines

Q-series (1.100kN – 6.500kN):

De Q-Serie van Ferromatik Milacron is de nieuwste wereldwijd verkrijgbare servo-hydraulische spuitgietmachine. Met een tonnagebereik van 55 tot 610 (1.100-5.500 KN) is de Q-Serie gebouwd voor een breed scala aan toepassingen en configuraties. De Q-Serie is gebaseerd op Ferromatik’s betrouwbare en veelgevraagde Magna Toggle en F-Series machines en is een waar hoogtepunt van hoge efficiency, consistentie en wereldwijd ontwikkelde technologie.

De Q-Serie is ontworpen om aan de hoge verwachtingen van knevelprestaties te voldoen en tegelijkertijd een buitengewone waarde te bieden. Door het gebruik van servomotoren in combinatie met hydraulische componenten biedt de Q-Serie een uitzonderlijke herhaalbaarheid en tegelijkertijd energiebesparing. De kinematica van het kniehefboom zorgt voor hogere snelheden en een soepele en nauwkeurige werking. Het ontwerp van de klemzorgt voor een betere lineariteit van de tonnage, waardoor de minimale tonnage lager is dan bij eerdere kniehefboomontwerpen. De servomotor en de hydraulische systemen leveren samen vermogen wanneer dat nodig is en gebruiken minder vermogen wanneer dat niet nodig is. Het milieuvriendelijke ontwerp zorgt voor besparingen op het elektriciteitsverbruik, de koelbehoefte en lagere onderhoudskosten.

De Q-Serie is ontworpen met uw bedrijf in gedachten. Bescherm uw investering in matrijzen door de matrijsbeschermingstechnologie en de moeiteloze werking van een nauwkeurige automatische matrijshoogte-instelling. Met drie richtingen om onderdelen te verwijderen en een kleinere voetafdruk dan eerdere matrijzen, kan het vloeroppervlak worden geoptimaliseerd. Geniet van de voordelen van machines die direct uit voorraad leverbaar zijn!

q-series-260-angled_orig

De Ferromatik Q-260

 

C-series (15.000kN – 67.500kN):

Introductie van de volgende generatie Milacron Innovation. De C-serie breidt Milacron's toonaangevende technologie voor grote machines uit door middel van een tweeplatenpers met een groot tonnage, aangedreven door een energiezuinig servomotor-hydraulisch systeem, gericht op veelzijdigheid en ontworpen rondom de eisen van de wereldwijde auto-, apparaten-, pallet- en andere grote gevormde delen. Aangedreven door het energiezuinige en zeer betrouwbare Fanuc-servomotorpakket, bieden de verbeterde machinespecificaties en prestaties van de C-serie verbeterde betrouwbaarheid, hogere maximale matrijsgewichten, hogere klemsnelheden en een compacte voetafdruk. De C-serie is een echte wereldwijde machine in ontwerp, prestaties en betrouwbaarheid.

C-Series1900_front_angle02

De Ferromatik C-Series

Ferromatik downloads

Ferromatik eQ-series
Ferromatik Q-series
Ferromatik C-series
Ferromatik Bolt-On 2K Unit
Ferromatik Monosandwich

Neem contact op over spuitgieten