1. Plastima nieuws
  2. »
  3. Wereld recycle day 2021

Wereld Recycledag

wereld-recycle-day-2021

Wat doet u met al uw oude spullen die u niet meer gebruikt? Gaan die bij het afval, of probeert u ze door te verkopen? Op 18 maart is het extra belangrijk daarbij stil te staan, want dan is het de Internationale Dag van het Recyclen. Op die Dag kijken we naar hoe belangrijk het is om afval niet gewoon te verbranden of in de oceaan te dumpen, maar te hergebruiken. Alles voor een duurzame wereld!

De Dag van het Recyclen heeft geen officiële organisator, maar wordt gevierd door honderden afval- en recyclingbedrijven over de hele wereld. Tijdens de Dag wordt er onder andere voorlichting gegeven over hoe belangrijk het is om te recyclen, maar er worden ook tips gegeven over hoe je dat kunt doen. Grote kans dat er vandaag acties worden georganiseerd bij uw lokale milieustraat, of er wordt geflyerd voor meer informatie. Maarre, gooi die folders wel netjes bij het oud papier hè?

De eerste keer dat Global Recycling Day werd gehouden was in 2018. De dag wordt gehouden om het belang van recyclen te onderstrepen.