Laserlassen

 1. Markten
 2. »
 3. Lastechniek
 4. »
 5. Laserlassen

Laserlassen is een technologie die een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop kunststofonderdelen in de kunststofindustrie worden samengevoegd. Het biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele lasmethoden, waaronder hoge precisie, snelheid en minimale schade aan het omringende materiaal. Hieronder volgen enkele manieren waarop laserlassen in de kunststofindustrie wordt toegepast:

1. Verbinden van kunststof onderdelen: Laserlassen kan worden gebruikt om kunststof onderdelen aan elkaar te verbinden, waardoor een sterke en duurzame verbinding ontstaat. Deze methode is vooral nuttig voor complexe onderdelen met ingewikkelde vormen of kleine kenmerken die niet gemakkelijk met traditionele lasmethoden kunnen worden verbonden.

2. Afdichten van kunststof onderdelen: Laserlassen kan ook worden gebruikt om een hermetische afsluiting te maken tussen kunststof onderdelen, waardoor het binnendringen van vloeistoffen of gassen wordt voorkomen. Dit is vooral nuttig bij toepassingen waarbij de kunststof onderdelen worden blootgesteld aan zware omstandigheden of een hoge mate van reinheid vereisen.

3. Snijden van kunststof onderdelen: Met lasertechnologie kunnen kunststofonderdelen met hoge precisie en minimale schade aan het omringende materiaal worden gesneden. Dit is nuttig voor het maken van aangepaste vormen of het snijden van onderdelen uit grotere bladen of blokken kunststof.

4. Markeren van kunststof onderdelen: Lasertechnologie kan ook worden gebruikt om plastic onderdelen te markeren of te graveren met tekst, logo's of andere ontwerpen. Dit is een precieze en permanente markeermethode die kan worden gebruikt voor merk-, etiketterings- of identificatiedoeleinden.

Al met al is laserlastechnologie een essentieel hulpmiddel geworden voor de kunststofindustrie, waarmee fabrikanten complexe en duurzame kunststofonderdelen met hoge precisie en snelheid kunnen maken. De technologie is ook milieuvriendelijk, omdat ze in vergelijking met traditionele lasmethoden weinig afval en emissies produceert.

Welding_Technique_Plastima

Laserlassen bij Plastima

Tegenwoordig is plastic overal te vinden: in de schappen van supermarkten, in auto’s, in medische technologie, in de speelgoedindustrie, in de meubelindustrie, etc. In al deze gebieden worden plastic onderdelen met elkaar verbonden. Als dit proces bijzonder hoogwaardig, betrouwbaar en spanningsvrij moet zijn, dan is laserlassen van kunststof de universele procedure bij uitstek.

Hier komt LPKF om de hoek kijken. Met name in onze drie kernindustrieën – auto, medische technologie en consumentenelektronica – kennen we dit vakgebied als onze broekzak. We profiteren van onze kennis van de normen, voorschriften, eisen en uitdagingen in de verschillende industrieën door onze uitgebreide expertise op het gebied van laserplasticlassen gericht in te zetten.

Plastima_LPKF_Laser_Machinery_Logo.webarchiveStandalone machines

De PowerWeld machines van LPKF zijn “standalone” en in verschillende grootte te verkrijgen. De grootte van de systemen zijn in lijn met het spanbare oppervlakte van het product en de veelvoudigheid. Door het dual-clamp-systeem in combinatie met de scannershifter kunnen in de grotere systemen zelfs twee producten in één proces gelast worden zonder dat ingeleverd wordt op de traceability. 

Onze oplossingen:

 • PowerWeld 2×00 series, Compacte oplossing voor kleine/ middel grote producten
 • TwinWeld 3D 6000 serie, Gepatenteerd Hybride lassen maakt spanningsloos contouren voor complexe 3D   producten mogelijk.
 • PowerWeld 6600 serie, Economische serieproductie voor grotere componenten middels servo clamping technologie
 • PowerWeld 3D 8000 serie, Hoge performance en kwaliteit voor grote 3D kunststofdelen.

  csm_Produkt_PowerWeld_2600_3e4c6bb662

LPKF downloads

LPKF Powerwerld 2000
LPKF Powerwerld 6600
LPKF Powerwerld 8000

Plastima_LPKF_Laser_Machinery_Logo.webarchiveAutomatisatie machines

De InlineWeld machines van LPKF zijn ingericht voor automatiseringsoplossingen en zijn in verschillende grootte te verkrijgen. De grootte van de systemen zijn in lijn met het spanbare oppervlakte van het product en de veelvoudigheid. Door het dual-clamp-systeem in combinatie met de scannershifter kunnen in de grotere systemen zelfs twee producten in één proces gelast worden zonder dat ingeleverd wordt op de traceability. 

Onze oplossingen:

 • Inlineweld 0x00 series, Losse laserkoppen eenvoudig te integreren in automatiseringen
 • InlineWeld 2000 series, Compacte cilindrische producten ingericht voor radiaallassen
 • InlineWeld 6×00 series, Economische serieproductie voor middelgrote en grotere componenten universele machine voor makkelijke integratie


  csm_Produkt_InlineWeld_6200_478e991886

LPKF downloads

LPKF Inlineweld 2000
LPKF Inlineweld 6200
LPKF Inlineweld 6600

Plastima_LPKF_Laser_Machinery_Logo.webarchiveLasermetingen

Voor kunststof laserlassen is de transparantie van materialen van cruciaal belang. Dit wordt gemeten met de TMG 3 van LKPF.

Daar de TMG 3 van LPKF op 980nm golflengte is ingesteld, meet deze met dezelfde golflente als absorptie laserlassystemen. Hierdoor is inline of offline eenvoudig te controleren of de te gebruiken materialen geschikt zijn voor de laserlas verbinding. De TMG 3 is daarom perfect voor kwaliteit doeleinden in te zetten.

De samenwerking tussen LPKF & Plastima staat al meer dan 10 jaar! 

csm_Produkt_TMG_3_b2ebb43ebd

 

LPKF downloads

LPKF TMG-3

Neem contact op over lastechniek