Inspectiesystemen

  1. Markten
  2. »
  3. Overige processen
  4. »
  5. Inspectiesystemen

Materiaalinspectie is een essentieel aspect van de kunststofindustrie, omdat het ervoor zorgt dat de grondstoffen die in het productieproces worden gebruikt aan de vereiste kwaliteitsnormen voldoen. Materiaalinspectie is ook essentieel om ervoor te zorgen dat de eindproducten aan de vereiste specificaties voldoen en geen gebreken vertonen.

In de kunststofindustrie omvat materiaalinspectie gewoonlijk de volgende stappen:

1. Bemonstering: Een representatief monster van de grondstoffen wordt genomen om te testen. De bemonstering moet zodanig gebeuren dat het monster representatief is voor de hele partij materiaal.

2. Testen: Het monster wordt vervolgens onderworpen aan verschillende tests om de kwaliteit en de geschiktheid voor gebruik in het fabricageproces te bepalen. Enkele van de testen die vaak in de kunststofindustrie worden gebruikt zijn visuele inspectie, dimensionale analyse en mechanische testen.


3. Documentatie: De resultaten van de tests worden vastgelegd en gebruikt om een analysecertificaat (COA) op te stellen. Het COA geeft informatie over de kwaliteit van het materiaal en controleert of het voldoet aan de vereiste specificaties.


Materiaalinspectie is essentieel om ervoor te zorgen dat de eindproducten van hoge kwaliteit en vrij van gebreken zijn. In de kunststofindustrie kunnen gebreken zoals luchtbellen, kromtrekken en verkleuring optreden als de grondstoffen van slechte kwaliteit zijn of niet goed worden behandeld. Materiaalinspectie helpt om eventuele problemen met de grondstoffen op te sporen voordat ze in het productieproces worden gebruikt, wat tijd kan besparen en de kosten in verband met productdefecten en afval kan verlagen.=

Plastima_OVerige_Processen_icon

Soorten inspectiesystemen bij Plastima

Plastima_LPKF_Laser_Machinery_Logo.webarchiveLasermetingen

In de markt worden conventionele technieken als lijmen, schroeven en klippen steeds kritischer bekeken, de wens naar duurzame en kwalitatief goede verbindingstechnieken wordt steeds groter.

Voor kunststof laserlassen is de transparantie van materialen van cruciaal belang. Daar de TMG 3 van LPKF op 980nm golflengte is ingesteld, meet deze met dezelfde golflente als absorptie laserlassystemen. Hierdoor is inline of offline eenvoudig te controleren of de te gebruiken materialen geschikt zijn voor de laserlas verbinding. De TMG 3 is daarom perfect voor kwaliteit doeleinden in te zetten.

De samenwerking tussen LPKF & Plastima staat al meer dan 10 jaar! 

csm_Produkt_TMG_3_b2ebb43ebd

 

LPKF Downloads

LPKF TMG-3

Plastima_DR_Schenk_Machinery_Logo.webarchive

Inspectiesystemen

Dr. Schenk biedt ultrasnelle, nauwkeurige en betrouwbare optische inspectie- en meetoplossingen voor alle soorten basis- en geconverteerde kunststofmaterialen. Dr. Schenk heeft EasyInspect en EasyMeasure uitgevonden. EasyInspect onderzoekt 100% van het materiaaloppervlak op lokale defecten en EasyMeasure bewaakt continu de algemene eigenschappen, zoals uniformiteit of homogeniteit van de coating en fysische eigenschappen, zoals opaciteit of reflectie.

De oplossingen van Dr. Schenk worden gebruikt in meerdere toepassingen en markten, bijvoorbeeld bij batterijfilminspectie, brandstofcelinspectie, blaasfilminspectie, polarisatiefilminspectie, PCB-materiaalinspectie, beschermlaag, etiket- en tape-inspectie, OLED-inspectie, prepreg-inspectie, flexibel verpakkingsinspectie, glasfolie-inspectie en vele andere toepassingen.

jpeg-79538-detailp

Neem contact op over inspectiesystemen