1. Plastima nieuws
  2. »
  3. Italiaanse kunststof pioneers

Een diepe duik in de Italiaanse kunststoffenindustrie...

 

Het zou wellicht verrassend zijn om te denken dat Italië, het land van Dante en Michelangelo, een van de prominentste spelers zou zijn in de sector van kunststoffen. Desondanks zijn bedrijven zoals Gnata, Tecnova, ITIB en SICA onze prominente partners op dit gebied. Deze ondernemingen zijn meer dan louter producenten; zij zijn pioniers in een wereld gedomineerd door kunststoffen.

Laten we een diepgaand overzicht geven van vier Italiaanse pioniers: Gnata, Tecnova, ITIB en SICA. Deze namen vertegenwoordigen niet slechts bedrijven, maar staan symbool voor innovatie, technologische expertise en Italiaanse finesse.

 

TECNOVA
Tecnova

Tecnova is een vooraanstaand figuur in de recyclingsector. Met een indrukwekkend portfolio van meer dan 3000 recyclingsystemen wereldwijd, staat Tecnova bekend om hun uitzonderlijke aandacht voor detail. Ze zijn experts in het verwerken van materialen met een hoog vochtigheids- en inktgehalte, waardoor ze problematisch plastic transformeren naar kwalitatief gerecycled materiaal.

 

download-1

 

Als financieel solide partner staat Tecnova vandaag en in de toekomst aan uw zijde. Ze hebben de laagst mogelijke "failure score" in de industrie, wat betekent dat u op hen kunt vertrouwen voor een langdurige samenwerking. Bij Tecnova krijgt u niet alleen hoogwaardige machines en oplossingen, maar ook een betrouwbare partner die er altijd is om u te ondersteunen en te helpen groeien.

 

 

SICA

SICA

SICA heeft zichzelf gevestigd als een leider in de vervaardiging van machines voor kunststofbuizen. Met een erfenis die zich uitstrekt over meerdere decennia, leggen ze een immense focus op innovatie. De term "pvc-pijp snijden en afschuinen zonder spanen productie" is een getuigenis van hun toewijding aan technische voortreffelijkheid.

 

03

Het bedrijf traint continu het personeel, zowel op specifieke taken als op onderwerpen zoals samenwerking. Ze moedigen medewerkers aan om klanten te bezoeken en uit eerste hand ervaring op te doen met hun behoeften. Sommige medewerkers hebben al meer dan 40 jaar bij Sica gewerkt, terwijl nieuwere medewerkers nieuwe energie met zich meebrengen. Er is een effectief systeem ontwikkeld om kennis over te dragen van ervaren medewerkers naar degenen die er interesse in hebben.

 

Sica_Content_Blog_2

Dit is slechts een voorbeeld van hoe SICA vooroploopten in de sector met baanbrekende ideeën. Met het uitgebreide assortiment modellen, inclusief oprolmachines, biedt SICA een compleet en divers scala aan machines.

 

 

Gnata

GNATA

Gestart in 1961, heeft Gnata zichzelf ontplooid als een bepalende naam in de kunststofindustrie. Onder leiding van de oprichter en zijn familie heeft het bedrijf zich gevestigd op het wereldtoneel betreffende het markeren van buizen en andere kunststof toepassingen. Hun markerings-systemen zijn state-of-the-art middels het gebruik van de beste (laser)technieken.

download-3

 

In de loop van bijna 60 jaar is Gnata Filippo Srl uitgegroeid van een kleine werkplaats tot een groot internationaal bedrijf. De creativiteit en nieuwsgierigheid van de oprichter, samen met de steun van zijn familie, heeft ertoe geleid dat het bedrijf waardige erkenning heeft gekregen en een enthousiaste wereldwijde respons op de producten en diensten die ze aanbieden.

 

 

itib_machinery_corrigators_logo

ITIB Machinery

ITIB is net als de andere Italiaanse pioniers meer dan alleen een bedrijf; het vertegenwoordigt toewijding, expertise en een proactieve benadering voor de productie van geribbelde buizen. Ze staan bekend om hun uitgebreide netwerk, variërend van Europa tot Azië. ITIB's passie voor geribbelde buizen is ongeëvenaard, waarbij ze nauw samenwerken met academische instellingen zoals de Universiteit van Brescia. 

 

 

itib-machinery-render-home

 

ITIB Machinery gelooft sterk in innovatie en specialisatie: onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën behoren tot de belangrijkste doelstellingen van het bedrijf, zozeer zelfs dat het een speciale interne divisie heeft opgericht die rechtstreeks en voortdurend samenwerkt met het Department of Mechanical and Industrial Engineering van de Universiteit van Brescia, divisie 'Science and Technology of Materials', dat een van de meest geavanceerde technologische centra op de Italiaanse scène vertegenwoordigt.

 

obiettivi-homepage-itib

 

Zoals u kunt zien met Gnata's familietraditie, Tecnova's precisie in recycling, SICA's innovatieve machines en ITIB's wereldwijde aanwezigheid en samenwerking met academische instellingen, toont Italië een indrukwekkende veelzijdigheid. Elk van deze bedrijven belichaamt de Italiaanse passie voor excellentie en innovatie. In een wereld waarin kunststof steeds dominanter wordt, blijft Italië trouw aan haar traditie van meesterschap en vooruitstrevendheid. En zo, te midden van deze synthese van oud en nieuw, blijft het Italiaanse hart kloppen.  Forza Ferrari