1. Plastima nieuws
  2. »
  3. Plastima 70 jaar bestaan

Plastima bestaat 70 jaar!

    

In deze blog nemen we een diepere duik op de 7 decennia waarin Plastima Breda haar stempel heeft gedrukt op de kunststoffen-, rubber- en chemische industrie.

Het is met grote trots en vreugde dat we vandaag (20 maart 2024) het 70-jarig bestaan van Plastima Breda vieren. Zeven decennia lang al, wijden we ons aan het leveren van hoogwaardige machines en diensten voor de kunststoffen-, rubber- en chemische industrie.

 
Waar het allemaal is begonnen

Plastima Breda vindt zijn oorsprong in 1954, wanneer het bedrijf als onderdeel van het gerenommeerde Barentz Kunststoffen wordt opgericht en inmiddels als zelfstandig familiebedrijf na 70 jaar, alweer de derde generatie aan boord heeft. In de achterliggende jaren, heeft het bedrijf een ongelooflijke groei doorgemaakt, door goed in te spelen op de technologische vooruitgangen en ontwikkelingen in de markt. Onze gedrevenheid en onze toewijding aan, kwaliteit, betrouwbaarheid en transparantie, zijn belangrijke pijlers onder dat succes.

 

Plastima_Breda_Headquarters_Header

 

De evolutie van Plastima group
Inmiddels sinds 2021 gevestigd op het Minervum 7101 in Breda (NL), heeft onze onderneming zich verder doorontwikkeld, met nu vier besloten vennootschappen onder de overkoepelende naam Plastima Group, elk met een eigen specialisme; Plastima Breda B.V. ontfermt zich over de verkoop en service van 22 toonaangevende machine-leveranciers in de Benelux, Plastima Used Machinery B.V. (P.U.M.) richt zich sinds 2007 op de in- en verkoop van gebruikte machines voor de kunststofverwerkende industrie wereldwijd en sinds 2012 heeft BOY Benelux B.V. het exclusieve dealerschap voor de spuitgietmachines van Dr. Boy, voor de Benelux markt verworven. Tenslotte beheert een vierde vennootschap in de Plastima Group de kantoorpanden, democentre, techcentre en machineopslag, die inmiddels een wezenlijk en onmisbaar deel van onze onderneming en dienstverlening zijn geworden.
 
 
 

Plastic_machinery_plastima

 

 

Een oprecht dankwoord

Geen enkel jubileum zou compleet zijn zonder dankbaarheid uit te spreken aan iedereen die heeft bijgedragen aan ons succes; dit jubileum is een feestje dat we samen vieren met iedereen! We willen onze gewaardeerde klanten bedanken voor hun vertrouwen in ons en voor de waardevolle partnerschappen die we door de jaren heen hebben opgebouwd met onze gerenommeerde merken en partners. We zijn dankbaar voor de toewijding en het harde werk van onze medewerkers; hun motivatie en passie zijn de drijvende kracht achter alles wat we bereiken.DSC00769-2

 

 

Terwijl we ons 70-jarig jubileum vieren, kijken we met enthousiasme én optimisme naar de toekomst. We blijven vastbesloten om te innoveren, te groeien en onze impact op een duurzame wijze vorm te geven. Met de steun van onze klanten, leveranciers, partners en medewerkers zijn we ervan overtuigd dat de komende jaren even succesvol en inspirerend zullen zijn als de afgelopen 70 jaar.

 

Plastima We Bring it Together (2022)

 

Op naar de volgende 70 jaar!

Bedankt voor uw voortdurende steun en vertrouwen in de Plastima Group. Laten we samen toosten op 70 jaar van vooruitgang, innovatie en partnerschap!