1. Plastima nieuws
  2. »
  3. Zerma groenere toekomst

Duurzame machines voor een groenere toekomst

zerma-logo-3

In de zoektocht naar een duurzamere toekomst, spelen innovatieve bedrijven een cruciale rol bij het ontwikkelen van milieuvriendelijke oplossingen. Amis Zerma is een voorbeeld van een bedrijf dat zich toelegt op het creëren van duurzame machines voor een groenere toekomst. In deze blogpost vertellen wij u meer over Amis Zerma en hoe ze bijdragen aan het bevorderen van een groenere wereld.

 

amis_content-ueber-uns-firmengebaeude

 

Amis Zerma staat bekend om zijn efficiënte en veelzijdige recyclingmachines voor o.a. de kunststoffenindustrie. Deze machines zijn ontworpen om afval en recyclebare materialen te verwerken. voornamelijk het gaat om kunststof. Amis Zerma biedt oplossingen die helpen bij het recyclen en hergebruiken van deze materialen. 

 

Door het gebruik van geavanceerde technologieën, maximaliseren de machines van Amis Zerma de verwerkingscapaciteit en minimaliseren ze het energieverbruik. Hun machines zijn ontworpen om op een efficiënte en duurzame manier grote hoeveelheden materialen te verwerken, waardoor bedrijven kostenbesparingen kunnen realiseren en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

 

Duurzaamheid en Milieubescherming

Amis Zerma is toegewijd aan duurzaamheid en milieubescherming. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën, zoals energie-terug-winnings-systemen en geautomatiseerde processen, o.a. de operationele kosten te verlagen. Bovendien worden de machines vervaardigd met hoogwaardige materialen die duurzaam en recyclebaar zijn, waardoor de levenscyclus van de machines wordt verlengd en afval wordt verminderd.

amis-slider-neumaschinen-1440x810

Naast de milieuvoordelen bieden de machines van Amis Zerma ook aanzienlijke kostenbesparingen en rendement op investering. Door efficiënte verwerking en recycling van materialen kunnen bedrijven geld besparen op afvalverwijdering en grondstoffen. Bovendien kunnen ze waardevolle recyclebare materialen terugwinnen en deze opnieuw inzetten in hun productieprocessen, wat resulteert in lagere kosten en hogere winstmarges op de lange termijn.

 

recyclaat

 

Machineservice van Zerma

Amis Zerma biedt een uitstekende machineservice, waarmee u de betrouwbaarheid van uw apparatuur op langere termijn kunt maximaliseren. Ze bieden preventief onderhoud, snelle respons bij storingen, originele onderdelen en kwaliteitsgarantie. Hun deskundige technici zijn in te zetten voor regelmatige controles en reparaties om problemen te voorkomen en de downtime te minimaliseren. Bovendien bieden ze preventieve adviezen en optimalisatie-oplossingen om uw productieproces te verbeteren. Met Amis Zerma's machineservice kunt u vertrouwen op een efficiënte en probleemloze werking van uw machines.

 

amis-content-vor-Ort-Service-02

 

Er worden uitsluitend originele onderdelen gebruikt voor reparaties en onderhoud, waardoor de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw machines kan worden blijven gegarandeerd. Door gebruik te maken van fabrieksgoedgekeurde onderdelen blijven uw machines optimaal presteren en worden mogelijke compatibiliteitsproblemen voorkomen.

 

 

 

Plastima_Amis_Zerma_Machine_serie_2

Shredders Maalmolens Microniseer units
De plastic granulatoren van AMIS Zerma zijn ontworpen om een breed scala aan plastic materialen te verwerken, waaronder harde en zachte kunststoffen, maar ook grotere onderdelen en zuiveringen. De granulatoren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties, afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant. Een van de belangrijkste kenmerken van de kunststof-granulatoren van AMIS Zerma is de hoge efficiëntie en het lage geluidsniveau. De machines zijn uitgerust met krachtige motoren en snijbladen die zijn ontworpen om consistente en uniforme granulaten te produceren, terwijl het energieverbruik en de geluidsoverlast tot een minimum worden beperkt. In de range van Zerma maalmolens hebben bestaat veel keuze. Afhankelijk van de toepassing kunnen we langzaamlopende molens inzetten voor bijvoorbeeld aanspuitingen van spuitgietmachines, tot aan grote 3 meter brede maalmolens met een output van meerdere tonnen per uur.

Elk type heeft naast zijn specifieke grootte ook een rotordesign die speciaal voor de toepassing gekozen wordt. Als periferie om de molen heen kunnen we toevoerbanden naar de molen toe- en afzuigssystemen met een big bag station  na de maalmolen leveren.

De Zerma microniseerunits, zijn hoogtoerige schijvenmolens met een fijne vertanding. Hiermee kunnen kunststoffen van maximaal 8mm zoals hard PVC (buis- en profiel producten) en LDPE maalgoed (rotation moulding) tot onder 1.000 micron vermalen worden.

De microniseerunits werken volledig zelfstandig. Een trilgoot doseert de flakes in de maalkamer, daar vindt het maalproces plaats. Na het malen wordt het poeder via een blower naar bijvoorbeeld een big bag station of een silo geblazen. Naar wens kan het poeder via een zeefmachine geclassificeerd worden.