Skip to content

Geschiedenis

1954 - 2021
Plastima-beeldmerk

Plastima Breda BV werd in 1954 opgericht en is uitgegroeid tot een gevestigde naam in de kunststofverwerkende industrie. Een enthousiast team van 14 medewerkers en een eigen service afdeling staan garant voor een gedegen advies en een adequate afwikkeling van uw projecten.

Wij vertegenwoordigen 20 gerenommeerde producenten, zoals COLLIN Lab & Pilot Solutions, WEBER, Leistritz, Kreyenborg en Somos, en zijn sinds 2012 dealer van Boy Benelux.

Met dit ruime assortiment A-merken leveren wij machines en aanverwante producten aan de kunststofverwerkende industrie, waarbij wij gespecialiseerd zijn in extrusie, spuitgieten, recycling, R&D en overige processen, zoals koeling en laserlassen. 

Naast deze A-merken zit onze extra waarde in het team van ervaren productspecialisten die geregeld worden bijgeschoold, zodat zij het hoge kennisniveau kunnen behouden en u nog beter van dienst kunnen zijn.

Hieronder ziet u een tijdlijn waarin de grootste en mooiste mijlpalen van het bedrijf zijn opgenomen.

1954
Plastima Breda bv wordt opgericht
als onderdeel van Barentz Kunststoffen
Plastima Breda bv is opgericht in 1954 als onderdeel van Barentsz Kunststoffen in Breda. De eerste generatie familie van den Bosch en familie Boode treden in.
1954
1960
Plastima start met vijf merken
Plastima start met vijf merken: Collin, Mann+Hummel, SICA, IDE & iNOEX
1960
1972
Nieuwe leverancier: Collin Pilot & Lab Solutions
1972
1998
Verhuizing naar Minervum 7436
Nadat Plastima ruim 30 jaar kantoor heeft gehouden aan de Markendaalseweg in het centrum van Breda, is het tijd om in een eigen kantoor te treden. Een nieuw pand is gebouwd aan het Minervum in Breda.
1998
1999
De tweede generatie treedt aan:
Robbert van Den Bosch & Hans Boode
Nadat de eerste generatie een buy-out heeft gedaan, is de tweede generatie aangetreden. Deze generatie neemt het bedrijf over.
1999
2007
Oprichting nieuwe business unit:
Plastima Used Machinery
Omdat er een vraag ontstaat naar gebruikte machines, heeft Plastima de business unit Plastima Used Machinery opgericht. De focus van deze unit ligt op de in- en verkoop van gebruikte machines in de plastic- en kunststoffenindustrie.
2007
2012
Oprichting nieuwe business unit:
BOY BENELUX
Plastima heeft het exclusieve dealership gekregen van Dr. BOY in de BENELUX.
2012
2014
Oprichting nieuwe business unit:
PLASTIMA DEUTSCHLAND GmbH
Als een exclusieve dealer van Krauss Maffei voor de verkoop in Duitsland, is de business unit Plastima Deutschland opgericht.
2014
Plastima-kantoor
2021
Verhuizing naar Minervum 7101
Na bijna 25 jaar op het Minervum 7436 kantoor gehouden te hebben, is het tijd om voor Plastima de volgende stap te zetten. Er is een hyper-modern pand uitgekozen om de werkzaamheden voort bezetten. Duurzaamheid en smart-working was hier de belangrijkste reden.
2021