Vermalen

  1. Markten
  2. »
  3. Recycling
  4. »
  5. Vermalen

Plastic granulatoren zijn machines die gebruikt worden om plastic afval te recycleren door het te verkleinen tot kleinere stukjes of korrels. AMIS Zerma is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige kunststofgranulatoren voor diverse industrieën.

De plastic granulatoren van AMIS Zerma zijn ontworpen om een breed scala aan plastic materialen te verwerken, waaronder harde en zachte kunststoffen, maar ook grotere onderdelen en zuiveringen. De granulatoren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties, afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant.

Een van de belangrijkste kenmerken van de kunststofgranulatoren van AMIS Zerma is de hoge efficiëntie en het lage geluidsniveau. De machines zijn uitgerust met krachtige motoren en snijbladen die zijn ontworpen om consistente en uniforme granulaten te produceren, terwijl het energieverbruik en de geluidsoverlast tot een minimum worden beperkt.

Bovendien zijn de kunststof granulatoren van AMIS Zerma gemakkelijk te bedienen en te onderhouden. Ze zijn voorzien van gebruiksvriendelijke bedieningselementen en interfaces, alsmede van gemakkelijke toegang tot de snijkamer voor reiniging en onderhoud. Al met al zijn de kunststof granulatoren van AMIS Zerma een uitstekende keuze voor elke industrie die kunststof afval efficiënt en effectief wil recyclen.

gebruikte plastic recycling machine

Soorten vermalen bij Plastima

Plastima_Zerma_Machinery_Logo.webarchive

Een shredder is een langzaam lopende verkleiner. De kunststof produkten kunnen in de trechter ingegeven worden, een lastafhankelijk gestuurde aandrukschuif zorgt voor een geregelde voeding aan de as met mesblokjes. De Zerma shredders hebben 1 as, waarop mesblokjes van 34×34 of 60x60mm en tegenmessen de kunststof producten grof verkleinen.

 

Zerma_schredders

 

Het inputmateriaal kan bijna elke vorm en gewicht zijn. Van big bags tot aan bijvoorbeeld massieve opstart afvallen van 200 kg per stuk. De eindgrootte van de flake is te bepalen door de zeef die in de shredder geplaatst wordt. Typisch ligt dit tussen de 20 en de 100mm.

 

Plastima_Zerma_Shredder_2-1

 

Plastima_Zerma_Shredder_1-1

 

ZERMA downloads

ZERMA ZSS/ZPS series
ZERMA ZIS series
ZERMA ZHS series
ZERMA ZHS+ series
ZERMA ZXS series
ZERMA ZRS series

Plastima_Zerma_Machinery_Logo.webarchive

Een maalmolen, ook wel granulator genoemd, is een rotor met roterende- en in het huis vaste scherpe messen, die kunststof producten kan verkleinen tot minimaal enkele millimeters. In de range van Zerma maalmolens hebben we veel keuze. Afhankelijk van de toepassing kunnen we langzaamlopende molens inzetten voor bijvoorbeeld aanspuitingen van spuitgietmachines, tot aan grote 3 meter brede maalmolens met een output van meerdere tonnen per uur.

Zerma_Maalmolens

 

Elk type heeft naast zijn specifieke grootte ook een rotordesign die speciaal voor de toepassing gekozen wordt. Als periferie om de molen heen kunnen we toevoerbanden naar de molen toe- en afzuigssystemen met een big bag station  na de maalmolen leveren. Zodoende hebben we een volledige maalinstallatie, eventueel aangevuld met een geluidsreducerende omkasting, stofafzuiging en/of metaaldetectie. Indien de producten te grot- of zwaar zijn om in 1 keer in de maalmolen te verwerken, kunnen ze eerst door een shredder grof voorverkleind worden. Daarna volgt de stap in 1 of 2 maalmolens om de verkleining tot enkele millimeters te doen .Zie deze opstellingstekening als voorbeeld.

Zerma_Drawings

 

Voor recyclingdoeleinden is het malen met toevoeging van water in een speciale uitvoering mogelijk.

AMIS heeft vele machines uit voorraad leverbaar, zowel nieuwe- als ook gebruikte machines. Vanzelfsprekend hebben we gebruikte machines van ons eigen huismerk Zerma, maar ook andere merken zoals neue Herbold, Herbold, Dreher, Tria, Getecha, Pallmann, Condux en Rapid behoren tot het assortiment.

Zerma_Rotor

 

ZERMA downloads

ZERMA GSL series
ZERMA GSC series
ZERMA GSE series
ZERMA GSP series
ZERMA GSH series
ZERMA GSH 600-700 series
ZERMA GSH 800 series
ZERMA GSH Heavy Duty series

Plastima_Zerma_Machinery_Logo.webarchiveDe Zerma microniseerunits, zijn hoogtoerige schijvenmolens met een fijne vertanding. Hiermee kunnen kunststoffen van macimaal 8mm zoals hard PVC (buis- en profiel producten) en LDPE maalgoed (rotation moulding) tot onder 1.000 micron vermalen worden.

De microniseerunits werken volledig zelfstandig. Een trilgoot doseert de flakes in de maalkamer, daar vindt het maalproces plaats. Na het malen wordt het poeder via een blower naar bijvoorbeeld een big bag station of een silo geblazen. Naar wens kan het poeder via een zeefmachine geclassificeerd worden.

Zerma_Microniseer_unit

 

ZERMA downloads

ZERMA Pulverizer PM series

Neem contact op over recycling