Verticale spuitgietmachines

  1. Markten
  2. »
  3. Spuitgieten
  4. »
  5. Verticale spuitgietmachines

Verticale spuitgietmachines zijn een type plastic spuitgietmachine dat wordt gebruikt om gevormde plastic onderdelen te produceren. In tegenstelling tot horizontale spuitgietmachines, die een horizontale klem en injectie-eenheid hebben, hebben verticale spuitgietmachines een verticale klem en injectie-eenheid.

De verticale oriëntatie van de injectie-eenheid staat voor het gemakkelijke invoegen en verwijderen van de vorm toe, makend tot het bijzonder nuttig voor overmolding en tussenvoegsel het vormen toepassingen. Deze machines zijn ook geschikt voor de productie van onderdelen met complexe geometrieën, omdat de matrijs gemakkelijk kan worden gedraaid om de gewenste vorm te verkrijgen.

Verticale spuitgietmachines worden vaak gebruikt in de automobiel-, medische en elektronische industrie voor de productie van kleine tot middelgrote onderdelen, zoals connectoren, schakelaars en sensoren. Ze staan bekend om hun hoge nauwkeurigheid en herhaalbaarheid, wat essentieel is voor het produceren van onderdelen met een consistente kwaliteit.

Een van de belangrijkste voordelen van verticale spuitgietmachines is hun compacte formaat, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in kleinere productieruimten. Ze zijn ook energiezuinig en kunnen worden uitgerust met diverse automatiseringsfuncties, zoals robotarmen en transportbandsystemen, om de productie-efficiëntie te verhogen en de arbeidskosten te verlagen.

In het algemeen bieden verticale spuitgietmachines een reeks voordelen voor het produceren van gegoten kunststof onderdelen, waaronder hun veelzijdigheid, nauwkeurigheid en efficiëntie.

gebruikte_spuitigetmachine-1

Soorten verticale spuitgietmachines bij Plastima

Plastima_BOY_Machinery_Logo.webarchive kopiëren

Terwijl horizontale spuitgiet-machines de eerste in hun soort waren die de standaard werden in productie, kunnen verticale spuitgiet-machines voor bepaalde toepassingen een duurzamere manier van vormen zijn en veel fabrikanten maken nu gebruik van hun vele voordelen.

Matrijzen voor spuitgietmachines kunnen in horizontale of verticale positie worden bevestigd. De meeste machines zijn horizontaal georiënteerd, maar verticale spuitgietmachines worden gebruikt in sommige niche-toepassingen zoals insertmolding, het voordeel is dat hier minder druk op uitgeoefend kan worden, waardoor de machine kan profiteren van de zwaartekracht.

  • Een compact design, met kleine footprint
  • Een zwevend, tweeplaten sluitsysteem
  • Een Servo-hydraulisch aandrijfsysteem
  • De allernieuwste besturingstechnieken

Sinds 2012 is Plastima Breda bv exclusief dealer voor de Benelux en daartoe is de businessunit “BOY Benelux” opgericht, met een eigen sales & serviceteam van acht medewerkers werkzaam in Breda, Nederland.

BOY_Verticale_Spuitgiet_machine_Spuitgietmachine

Dr. Boy downloads

BOY XS-V
BOY 25E VV
BOY 35E VV
BOY 55E VV
BOY 60E VV

Neem contact op over spuitgieten