Skip to content

Smeltfiltering

Smeltfiltering

Sinds 1954 bouwt Nordson BKG, voorheen Kreyenborg, smeltfilters met het principe van een robuust stalen huis, waarin 1 of 2 cilinders met 1 tot 4 zeefcaviteiten geplaatst zijn. Dit principe werkt zonder dichtingen en is daardoor uiterst onderhoudsvrij. Outputrange van enkele kilogrammen per uur tot aan meerdere tonnen per uur.

Verschillende versies zijn mogelijk, van discontinue filters (de lijn moet stoppen bij een filterwissel), tot aan volautomatische smeltfilters die tijdens productie een voor een gewisseld kunnen worden.

Voor recycling toepassingen hebben we de mogelijkheid tot het inline reinigen van het filter door het spoelen, back flushen, met het eigen polymeer. Inline.

Werkt u met post consumer materiaal, dan is onze laserfilter (HiCon R-Type) de perfecte oplossing. De filterkorf wordt continue door 20 messen afgeschraapt en de vervuiling gecontroleerd afgevoerd. Drukconstantheid, minder slijtage aan de messen en de korf, dan bij vergelijkbare systemen. Gelieve contact op nemen met Plastima Breda en vraag ons naar een kosteloze test met uw materiaal!


Plastima is al ruim 25 jaar partner exclusief partner van Nordson in de Benelux.

Downloads

BKG Pump Technology

Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op over Nordson