Skip to content

Vermalen

Vermalen

Vermalen bij Plastima:

Een belangrijke stap in het recycling proces van kunststoffen, is het vermalen van de kunststoffen. Kratten, folies, verpakkingsmateriaal, emmers, thermoforming afvallen, big bags, buizen met lengtes tot 6 meter et cetera. Dit kan productie uitval/ afval of post- consumer afval zijn. Al deze en nog veel andere producten zijn prima te vermalen/ verkleinen met apparatuur van onze leverancier AMIS. We onder scheiden drie groepen in de verwerkingsapparatuur:

  • Zerma shredders. Volumineuze- en/ of zeer zware producten worden met een shredder met 1 as volledig automatisch gemalen tot bijvoorbeeld 50mm
  • Zerma maalmolens. Te gebruiken als tweede stap na de shredder om verder te verkleinen tot bijvoorbeeld 6mm. Kratten, flessen, doppen, aanspuitingen en dergelijke kunnen direct in de maalmolen verwerkt worden. Output range, afhankelijk van het product en eindgrootte, van enkele kilo’s tot ca 2.000 kilogram per uur
  • Zerma microniseer units. Hoofdzakelijk ingezet voor het microniseren/ verpoederen van hard PVC (HPVC) voor de buis- en profielindustrie en LDPE voor rotation moulding toepassingen. Schijvenmolens, hoog toerental en fijne vertanding van de schijven. Typische eindgrootte < 1.000 micron. Microniseer unit naar wens aan te vullen met een classificeer zeef

AMIS heeft vele machines uit voorraad leverbaar, zowel nieuwe- als ook gebruikte machines. Vanzelfsprekend hebben we gebruikte machines van ons eigen huismerk Zerma, maar ook andere merken zoals neue Herbold, Herbold, Dreher, Tria, Getecha, Pallmann, Condux en Rapid behoren tot het assortiment.

Daarnaast verzorgt AMIS vakkundige revisie van uw shredder of maalmolen, van elk merk. Korte levertijden, onderdelen zoals complete rotoren veelal uit voorraad leverbaar.

Sinds de oprichting in 1941 ontwikkelt en produceert ZERMA, oorspronkelijk gevestigd in Duitsland, machines voor het verkleinen van kunststoffen. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten op deze markt.

ZERMA biedt het complete spectrum van technologie voor het verkleinen van afmetingen. Van granulatoren tot grote zware shredders. Waaronder compacte geluiddichte granulatoren en gespecialiseerde systemen voor het vermalen van zaken in huis zoals bijvoorbeeld, buizen, profielen, flessen etc. Vermalers en accessoires ronden het aanbod af. Plastima voorziet u in een langdurige relatie met uw Amis Zerma-recyclinginstallatie.

Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op over Zerma