Skip to content

Maalmolens

Maalmolens

Een maalmolen, ook wel granulator genoemd, is een rotor met roterende- en in het huis vaste scherpe messen, die kunststof producten kan verkleinen tot minimaal enkele millimeters.

In de range van Zerma maalmolens hebben we veel keuze. Afhankelijk van de toepassing kunnen we langzaamlopende molens inzetten voor bijvoorbeeld aanspuitingen van spuitgietmachines, tot aan grote 3 meter brede maalmolens met een output van meerdere tonnen per uur.

Elk type heeft naast zijn specifieke grootte ook een rotordesign die speciaal voor de toepassing gekozen wordt.

Als periferie om de molen heen kunnen we toevoerbanden naar de molen toe- en afzuigssystemen met een big bag station  na de maalmolen leveren. Zodoende hebben we een volledige maalinstallatie, eventueel aangevuld met een geluidsreducerende omkasting, stofafzuiging en/of metaaldetectie.

Indien de producten te grot- of zwaar zijn om in 1 keer in de maalmolen te verwerken, kunnen ze eerst door een shredder grof voorverkleind worden. Daarna volgt de stap in 1 of 2 maalmolens om de verkleining tot enkele millimeters te doen .Zie deze opstellingstekening als voorbeeld.

Voor recyclingdoeleinden is het malen met toevoeging van water in een speciale uitvoering mogelijk.

AMIS heeft vele machines uit voorraad leverbaar, zowel nieuwe- als ook gebruikte machines. Vanzelfsprekend hebben we gebruikte machines van ons eigen huismerk Zerma, maar ook andere merken zoals neue Herbold, Herbold, Dreher, Tria, Getecha, Pallmann, Condux en Rapid behoren tot het assortiment.

Downloads

Zerma Maalmolen GSL serie

Zerma Maalmolen GSC serie

Zerma Maalmolen GSE serie

Zerma Maalmolen GSP serie

Zerma Maalmolen GSH serie

Zerma Maalmolen GSH 600-700

Zerma Maalmolen GSH 800

Zerma Maalmolen GSH Heavy Duty

Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op over Zerma