Skip to content

Downstream buisextrusie

Extrusie

Plastima-beeldmerk

Gerelateerd aan buisextrusie:

MENU

Plastima is dé partner als het op up & downstream buizen aankomt. Wij voorzien u niet alleen in een premium partner, maar ook in de opstelling en uitvoering van buisextrusie lijn.

Downstream buisextrusie

Reeds sinds de jaren 60 legt Plastima al de focus op het aanbieden van complete extrusie lijnen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het adviseren over de juiste downstream. 

Naast het extruderen van de buis, heeft de navolgapparatuur ook een belangrijke invloed op de contouren en de kwaliteit van het product. Plastima werkt voor de downstream exclusief samen met SICA en ITIB. 

Naast de conventionele navolgapparatuur zoals trekwerken en snijeenheden, kan Plastima u eveneens aanbevelingen geven omtrent de installatie van bijvoorbeeld corrugators, haspels en machines voor het geautomatiseerd aanbrengen van fittingen en afdichtingen.

Wat begon als een bedrijf in de productie van aluminium profielen, is in de huidige tijd één van de meest bekende leveranciers op gebied van duurzame downstream apparatuur voor het produceren van zowel gladde als geribbelde buizen. Het bedrijf dat gevestigd is in regio Bologna, telt 130 medewerkers en focust zich veelal op R&D om grenzen te kunnen blijven verleggen en de automatisering van de industrie te ondersteunen. 

SICA biedt binnen haar specialisatie de volgende machines aan:
 
  • Trekwerken met een breed diameterbereik voor de meest constante trekkracht en snelheid. Gegarandeerd voor een stabiel productieproces.
  • Zeer nauwkeurige zaag- en snijeenheden voor uiteenlopende wanddiktes en toepassingen. Door uiterste precisie worden hoge toleranties gewaarborgd.
  • Automatische en semi-automatische machines voor het vormen van aansluitingen en fittingen inclusief de mogelijkheid om afdichtingen in te brengen.
  • Haspels met geïntegreerde verpakkingsfunctie voor het omwikkelen van het gewikkelde product.
  • Verpakkingsmachines van solide buizen, zowel door middel van banden of zakken.
 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden met SICA? Neem contact op met onze productspecialist.

Plastima-ITIBDoor gebruik te maken van corrugators kunnen buizen worden gekalibreerd in een geribbelde structuur. Een geribbelde kunststof buis biedt zeer hoge stabiliteit in een uiterst flexibele constructie. Geribbelde buizen worden veel gebruikt in de automotive industrie en installatietechniek. De meest bekende toepassing van dit soort buis is de stofzuigerslag.

Dankzij jaren van intensieve ontwikkeling behoort ITIB in de huidige tijd tot de meest innovatieve en betrouwbare fabrikant van apparatuur ten behoeve van de productie van geribbelde buizen. De bewezen technologie van ITIB is inzetbaar voor thermoplasten en kan zowel voor enkel- als dubbelwandige buizen worden gebruikt.

Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op over extrusie