Skip to content

Onderwater granulering

Extrusie

Plastima-beeldmerk

Gerelateerd aan onderwater granulering:

MENU

Plastima heeft veel ervaring en kennis van onderwater granulering. Zodoende kunnen wij de klant altijd voorzien van goed advies en machines die aansluiten bij de wensen. Ook voor vragen rondom onderwater granulering, staat Plastima altijd voor u klaar!

Onderwater granulering

Onderwater granulering wordt gebruikt voor het pelletiseren van verschillende soorten polymeren, maar zijn vooral ontworpen voor kleverige kunststoffen met een hoge smeltindex. Kunststofsmelt die uit de extruder komt, passeert de matrijsplaat en wordt onmiddellijk door de roterende messen gesneden. Omdat water direct bij de matrijsplaat in contact komt met plastic, is onderwater granulering geschikt voor het pelletiseren van bijna alle soorten polymeren.

Korrels worden overgebracht naar de ontwateringscentrifuge door water in roestvrijstalen buizen. De afmetingen van de ontwateringscentrifuge zijn ontworpen op basis van de doorvoer. Stoomventilator wordt gebruikt voor het afvoeren van de vochtige lucht in de centrifugaalververser die wordt gegenereerd tijdens het ontwateren

Dankzij de pelletiseertechnologie van onderwater granulering worden continu korrels van dezelfde grootte en dezelfde vorm gesneden. Hoeveelheid, diameter en geometrie van gaten op de matrijsplaat worden gekozen op basis van het type kunststof en doorvoer. Voor vragen rondom onderwater granulering, staat Plastima altijd voor u klaar!

 

Plastima is al ruim 20 jaar exclusief partner van Nordson BKG in de Benelux.

Nordson downloads

Nordson BKG Pelletizers

Nordson BKG Master Line Belt Filter

Nordson BKG Crystall Cut

Nordson BKG Technology Center

Nordson BKG TVE WR Dryer

Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op over Nordson