Skip to content

Laserlassen

Laserlassen

Laserlassen is een high-end, inventieve maar gebruiksvriendelijke techniek voor het verbinden van thermoplastische kunststoffen. Deze snelle en efficiënte techniek zorgt voor een sterke, schone en hermetische afdichting, waardoor de productie toeneemt zonder aan kwaliteit in te boeten. Vanwege de uitstekende kwaliteit wordt de laserlas techniek veelal gebruikt in automobiel- en medische toepassingen en andere gespecialiseerde markten die een hoogwaardige label vereisen.

Absorptie laserlassen

De lasertechniek is onder te verdelen in twee verschillende laser golflentes; 980 nm voor absorberende laserlastechniek of 2µ voor volledige transparante producten. De laserbron brengt een “lichtstraal” in het product, de laser schijnt door de lasertransparante hechtingspartner heen en wordt opgevangen door de laserabsorberende hechtingspartner.

Door de warmteontwikkeling tussen de materialen en het toepassen van een gedefinieerde druk, worden beide hechtingspartners op moleculaire wijze aan elkaar versmolten.

Transparant laserlassen

In tegenstelling tot absorptielassen is er bij de 2µ techniek geen hechtingpartner die alle warmte opneemt. De 2µ techniek is een nieuwe innovatieve techniek die ingericht is op basis van volume absorptie. Door het evenredig opwarmen van meerdere lagen kunnen thermoplastische producten onder gedefinieerde druk op moleculaire wijze met elkaar worden verbonden.

Middels de gepatenteerde ProSet 3D technologie kan een laserlasproces binnen no-time opgezet of aangepast worden.

Plastima werkt jarenlang samen met LPKF WeldingQuipment GmbH, de premium partner op het gebied van laser lasmachines.

Laserlassen bij Plastima:

Tegenwoordig is plastic overal te vinden: in de schappen van supermarkten, in auto’s, in medische technologie, in de speelgoedindustrie, in de meubelindustrie, etc. In al deze gebieden worden plastic onderdelen met elkaar verbonden. Als dit proces bijzonder hoogwaardig, betrouwbaar en spanningsvrij moet zijn, dan is laserlassen van kunststof de universele procedure bij uitstek.

Hier komt LPKF om de hoek kijken. Met name in onze drie kernindustrieën – auto, medische technologie en consumentenelektronica – kennen we dit vakgebied als onze broekzak. We profiteren van onze kennis van de normen, voorschriften, eisen en uitdagingen in de verschillende industrieën door onze uitgebreide expertise op het gebied van laserplasticlassen gericht in te zetten.

Downloads

Brochure LPKF Welding

Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL