Materiaalhandling

  1. Markten
  2. »
  3. Overige processen
  4. »
  5. Materiaalhandling

Een van de meest kritische aspecten van de materiaalbehandeling in de kunststofindustrie is de behandeling van kunststofharskorrels, de grondstoffen die in het productieproces worden gebruikt. Deze korrels kunnen op verschillende manieren worden getransporteerd, waaronder vacuümtransportsystemen, zwaartekrachttransportbanden en pneumatische transportsystemen.

Een ander kritiek aspect van de materiaalbehandeling in de kunststofindustrie is het beheer van afvalmateriaal, zoals schroot en snijafval. Deze materialen moeten worden behandeld en vervoerd op een manier die verontreiniging tot een minimum beperkt en de waarde van het materiaal voor recycling of verwijdering maximaliseert.

De automatisering van materiaalverwerkingsprocessen in de kunststofindustrie is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Automatiseringssystemen kunnen de arbeidskosten verlagen, de efficiëntie en nauwkeurigheid verbeteren en de veiligheid van de werknemers vergroten. Enkele van de geautomatiseerde materiaalbehandelingssystemen die in de kunststofindustrie worden gebruikt, zijn robotsystemen voor materiaalbehandeling, geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen en automatisch geleide voertuigen.

In het algemeen speelt materiaaltransport een cruciale rol in de kunststofindustrie, omdat het ervoor zorgt dat materialen efficiënt en veilig door het productieproces worden verplaatst, wat uiteindelijk leidt tot een hogere productiviteit en winstgevendheid.

Plastima_OVerige_Processen_icon

Materiaalhandling bij Plastima

Plastima_Kreyenborg_Machinery_Logo.webarchiveMateriaalhandling

Met Kreyenborg levert Plastima apparatuur voor materiaalhandeling. Kreyenborg heeft verschillende processen om de kwaliteit van het productiegoed te controleren en bewegen.

In 1954 is de firma Kreyenborg begonnen met het bouwen van mengers voor de landbouwindustrie. Tijdens de opkomst van de kunststoffen heeft Kreyenborg de ervaring van de landbouw meegenomen naar de bouw van mengers voor de kunststoffen. De mengers van Kreyenborg onderscheiden zich door korte mengtijden, uiterst robuuste uitvoeringen die volledig in de eigen fabriek te Münster geproduceerd worden.

Periferie apparatuur, zoals big bag losstations, voedingsschroeven naar de menger en het transporteren van het homogene mengsel naar een big bag station, wordt eveneens in-house gebouwd. Alles uit 1 hand, “Made in Germany“.

 

 

Neem contact op over koeling