Skip to content

Warmteterugwinning

Warmteterugwinning

Deels gesloten koelsysteem
Aangezien de bedrijfskosten van chiller/koelsystemen gedurende hun levensduur, veelvoudig over investeringskosten gaan, is het onderwerp “Energie-optimalisatie” topprioriteit. Door de integratie van “winterverlichting” van de koelmachie (chiller) door glycol-vrije vrijkoelers kan in de winterperiode tot maximaal 80% van de energiekosten bespaard worden.

Open koelsysteem
Open koelsystemen als koeltorens kunnen op klantenwens ook geleverd worden.
Door herhaalde controles op aanwezigheid van legionella, veel waterverbruik en slechtere waterkwaliteit wordt dit echter niet direct aangeraden.

Flexibiliteit
De vraag naar modulaire energiecentra is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen.
Geen stilstand, geen verspilling van kostbare productieruimte, een high-performance oplossing!
Onze klanten profiteren altijd van energie-geoptimaliseerde installatietechniek met de hoogst mogelijke betrouwbaarheid tegen een redelijke prijs. Elke koelsysteem door ONI is individueel ontworpen om aan de klantenwens te voldoen en in termen van energieverbruik op de best mogelijke manier geoptimaliseerd.

Vandaag de dag wordt de restwarmte van koelcircuits of productie processen veelal “afgevoerd” naar de atmosfeer tegen hoge financiële kosten. 

Deze afvalwarmte kan perfect worden gebruikt door ONI-technologie!

In de kunststoffenbranche kan de warmte van het hydraulische koelcircuit (35 graden) gebruikt worden voor kosteloze verwarming van productiehallen, opslaghallen of kantoren middels verwarming modules of vloerverwarming. 

De periode waarin de warmteterugwinning niet uit het proces komt, bijvoorbeeld tijdens bedrijfssluiting, kan de ONI-centrale uitgerust worden met een kleine elektrische verarming.

 

Downloads

Brochure ONI Energie Efficiëntie

Brochure ONI Energie Besparing

Neem contact met ons op

Contact- informatie

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima.nl

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Adresgegevens

Neem contact op over ONI