Nieuwe techniek bij Plastima: 3D printen.

Na bijna 25 jaar op het Minervum 7436 kantoor gehouden te hebben, was het tijd voor Plastima om een volgende stap te maken, een nieuwe kantoorpand op het Minervum 7101 in Breda. In dit nieuwe pand heeft Plastima een unieke tech-experience in de Nederlandse kunststoffenindustrie opgetuigd: het Plastima Tech-Centre

Werkstation waar verbindingspartners op microscopische-wijze bestudeerd worden.

In het Plastima Tech-Centre staan verscheidene ultrasoon lastechnieken opgesteld, de ultrasoon-relevante apparatuur is ter beschikking gesteld door ultrasoon marktleider Herrmann Ultraschall. Een ultrasone lassysteem bestaat uit verschillende componenten. De actieve componenten bewegen tot een golflengte van 45micron. Deze minuscule trillingen worden middels een gedefinieerde druk op het product overgebracht waardoor energie wordt overgedragen op de lasvakte. Middels de ontwikkeling van energie op een thermoplastisch product, wordt op moleculaire wijze een lasverbinding gerealiseerd tussen twee verbindingspartners. De passieve componenten absorberen de resulterende krachten en ondersteunen met name het punt van de lasverbinding waar de onderdelen worden samengevoegd.

Een sample op de Herrmann Ultraschall HiQ Dialog.

Naast het ultrasoon lassen biedt Plastima ook een ondersteunende techniek aan; werkstukopnames met de Plastima 3D Printer. Middels 3D printen, kunnen wij op snelle, kostenefficiënte wijze een werkstukopname voor u realiseren, wat betekent dat uw eerste testserie op een ultrasoon lasapparaat laagdrempelig aangevangen kan worden.

Met de Plastima 3D Printer kunnen werkstukopnames duurzaam en kostenefficiënter gemaakt worden.

In dit hypermoderne Tech-Centre worden de meest economische en duurzaamste verbindingstechnieken in de kunststoffenindustrie getest. Hierbij kunt u denken aan het 3D printen van een werkstukopnames, het ultrasoon lassen van complexe kunststofproducten als ook het volledige onderzoek op dichtheid en kwaliteit van de las middels microscopisch onderzoek.Kortom; het is allemaal te beleven in het Plastima Tech-Centre.